Френското посолство реагира остро на расистка публикация на лидера на

...
Френското посолство реагира остро на расистка публикация на лидера на
Коментари Харесай

Франция се разгневи на расистки коментар на Костадин Костадинов от Възраждане след мача с Мароко

Френското посолство реагира остро на расистка обява на водача на " Възраждане " Костадинов Костадинов след полуфинала от Световното състезание по футбол сред Франция и Мароко. 

 

Във фейсбук пост на 14 декември Костадинов написа:  " Объркан съм! Кой е европейския и кой е африканският тим? "  (б. а. след това водачът на " Възраждане " редактира текста и добави цялостния член на думите  " европейски " и " африкански " ) под снимка на националните тимове по футбол на Мароко и Франция.
 


 

Ето по какъв начин са реагирали от френското посолство:

 

Посолството показва твърдо дълбокото си отвращение от думите на господин Костадинов във Facebook, визиращи тима на Франция. Бихме желали да напомним, че френската нация се състои от френски жители, които са безусловно равни по права и отговорности, без каквото и да е разграничаване по генезис, вяра и пол. Те съставляват общественост от жители, обединени към съществени полезности на почитание и приятелство, които са ценностни, отстоявани и от Европейския съюз. Сплотеността на френската нация, единна в многообразието си, е източник на нейната мощ и гений, които тя показва и посредством триумфа на националния тим по футбол във Франция.
 
Самият Костадинов разгласява писмото от френското посолство в своя Facebook, както и назад писмо, изпратено от " Възраждане " до посолството. В него партията на собствен ред " показва твърдо дълбокото си отвращение от писмото, което било интервенция във вътрешните ни работи ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР