Френско-германският съвет на министрите ще заседава на 22 януари в

...
Френско-германският съвет на министрите ще заседава на 22 януари в
Коментари Харесай

Френско-германският съвет на министрите ще заседава на 22 януари в Париж


Френско-германският съвет на министрите ще заседава на 22 януари в Париж, заяви през вчерашния ден Елисейският замък, представен от Франс прес.

Френското президентство съобщи, че датата 22 януари 2023 година е белязана от необикновен символизъм, защото тогава ще се навършат 60 години от подписването на Елисейския контракт, с който се формализира следвоенното помиряване сред Франция и Германия.

Френско-германският съвет ще заседава три месеца откакто планувана среща на министрите от двете страни бе отсрочена поради огромния брой различия, натрупали се сред Париж и Берлин - като се тръгне от енергетиката и се стигне до защитата, отбелязва Франс прес.

На съвещанието на съвета представителите на двете страни ще положат старания за укрепването на двустранното съдействие в сферите на защитата, стопанската система, промишлеността и енергетиката, съобщи Елисейският замък.

Те ще обсъдят също по този начин координирането на дейностите на европейско равнище и на интернационалната сцена, се споделя още в изказването на френското президентство.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР