Френският вестник Фигаро“ някога написа за Стамболов, че той е

...
Френският вестник Фигаро“ някога написа за Стамболов, че той е
Коментари Харесай

Илияна Йотова: България винаги ще има нужда от силни лидери и политици като Стамболов

„ Френският вестник „ Фигаро “ в миналото написа за Стамболов, че той е олицетворение на българската сила. От тази сила и от този образец имаме потребност през днешния ден повече от всеки път. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на тържествена гала във връзка 164 години от рождението на Стефан Стамболов, която се организира пред паметника на революционера и държавника в София.

 %d0%b9%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b0 Според Илияна Йотова максимата, че не е значимо какъв брой дни има в живота ти, а е значимо какъв брой живот има в дните ти, като че ли е писана за Стефан Стамболов – единствено на 33 години бунтовник, герой за избавление, политик, общественик в едни от най-трудните интервали в нашата история.

„ Днес обликът на Стамболов, точно в своята противоречивост, би трябвало да служи като образец на модерни водачи и политици. Защото един от проблемите пред България през днешния ден е острият недостиг на мощни хора, на хора, които могат да отстояват своите хрумвания, да се борят за страната си, да се борят за националното “, означи вицепрезидентът. По думите й Стефан Стамболов е индивидът, съумял да постави основите на българската държавност.

„ Едни абсолютно го поддържат, други освен чакат, само че желаят гибелта му “, уточни Илияна Йотова и акцентира, че Стамболов е посочил какво значи да си водач, да отстояваш интереса на България по този начин, както ти го виждаш. „ Колко политици и държавници през днешния ден имат своята визия за развиването на страната – дали вярна или не, само че която твърдо да отстояват “, попита вицепрезидентът.

След края на словото си Илияна Йотова постави венец пред паметника на Стефан Стамболов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР