Френският президент Еманюел Макрон защити оспорваната реформа на пенсионната система

...
Френският президент Еманюел Макрон защити оспорваната реформа на пенсионната система
Коментари Харесай

Макрон защити непопулярната пенсионна реформа

Френският президент Еманюел Макрон отбрани оспорваната промяна на пенсионната система на своето държавно управление в необичаен коментар по тематиката.

" Всички имат здрав разсъдък ", сподели той пред публицисти, до момента в който обикаляше секцията за прясно месо на големия пазар за храни на едро в Рунгис, южно от Париж.

" Като цяло хората знаят, че всеки би трябвало да работи малко по-дълго, в противоположен случай няма да можем да финансираме вярно пенсиите си ", сподели той.

" Ако не сътворяваме благосъстояние, не можем да го разпределяме. "

През последните седмици стотици хиляди хора стачкуваха или излязоха на улицата в пет обособени случая, с цел да стачкуват против препоръчаните промени.

Промените включват увеличение на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години и увеличение на броя на годините вноски, нужни за приемане на цялостна пенсия.

Правителството твърди, че измененията са нужни, с цел да се отстрани дефицитът в пенсионната система на Франция до 2030 година

Но Макрон, който сложи промяната в центъра на предизборната си акция предходната година, значително резервира безмълвие по тематиката.

Бурните диспути в Народното събрание по проектозакона завършиха в петък, без даже да се стигне до разискване на противоречивия член 7 за повишение на пенсионната възраст.

След това предлагането ще бъде прегледано в Сената.

На едно от най-масовите събрания в края на януари над 1 млн. души стачкуваха в цялата страна, оповестиха от вътрешното министерство. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР