Френският президент Еманюел Макрон вече пристигна на първото си посещение

...
Френският президент Еманюел Макрон вече пристигна на първото си посещение
Коментари Харесай

Важните икономически теми, които ще бъдат обсъдени по време на визитата на Макрон в България

Френският президент Еманюел Макрон към този момент дойде на първото си посещаване в България. Преди неговото идване обаче се появиха редица мнения кои ще бъдат най-важните тематики, които президентът ще разиска с представителите на държавното управление.

Безспорно една от тях е размерът на заплащането и осигуровките на командированите български служащи във Франция, както и в останалите огромни страни от Европейския съюз.

Според управляващите в членките по този метод фирмите от нашата страна, както и тези от други страни в Източна Европа, подбиват цените на локалните трудови пазари. Темата визира в огромната си част заетите в бранш превоз.

По думите на икономическия анализатор Руслан Стефанов обаче друга значима тематика, която се чака да бъде част от диалозите с френския държавен глава, е присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие (ОИСР).

" Това е клубът на богатите, мозъчният концерн на богатите страни. Тази организация, изключително в случай че включим към нея присъдружната й Международна енергийна организация, всички страни, които като България са небогати на естествени запаси, е добре да бъдат в нея ", разяснява той в изявление за стратегия " Хоризонт " на БНР.

Експертът показва, че от една страна участието дава опция за достъп до доста информация и данни, а от друга - за прилагане на мозъчния запас на останалите членове.

" Правят се постоянни прегледи на стопанската система и се дава опция за една спомагателна дипломация, както вътре в Европейски Съюз, по този начин и отвън прожекторите на Брюксел или Вашингтон ", добавя Стефанов.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР