Френският президент Еманюел Макрон се нахвърли върху полския министър-председател Матеуш

...
Френският президент Еманюел Макрон се нахвърли върху полския министър-председател Матеуш
Коментари Харесай

Изявленията на полския премиер са неоснователни и скандални: Макрон

Френският президент Еманюел Макрон се нахвърли върху полския министър-председател Матеуш Моравецки, като назова неотдавнашните му изказвания " скандални ". Моравецки порица напъните на френския водач за поддържане на разговор с Москва на фона на продължаващата военна офанзива против Украйна.

" Тези изказвания са неоснователни и скандални ", съобщи Макрон пред френската телевизия TF1 в сряда във връзка мненията на полския министър председател от началото на седмицата. Моравецки укори няколко европейски водачи, в това число Макрон, че сякаш са постигнали малко посредством разговор с Кремъл.

 

" Не обсъждаме, не преговаряме с нарушители ", съобщи полският министър председател, до момента в който сравняваше съветския президент Владимир Путин с Адолф Хитлер.

" Поемам цялостната отговорност за това, че преди няколко години приказвах с президента на Русия от името на Франция, с цел да избегнем войната и да изградим нова архитектура за мир в Европа ", сподели Макрон и добави, че не е бил нито " доверчив ", нито " съизвършител " като " други ", без да прецизира кого има поради.

Френският президент също по този начин упрекна полския министър председател, че играе роля в политическа игра, като съобщи, че Моравецки, прочут евроскептик, съставлява " крайнодясна партия " и " поддържа " дясната съперничка на Макрон - Марин льо Пен.

Макрон неведнъж даде обещание да продължи да беседва с Москва и да я " почита ", макар че осъди самото нахлуване като " историческа неточност ".

Снимка: БГНЕС

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР