Френският президент Еманюел Макрон разговаря в Москва с Владимир Путин.

...
Френският президент Еманюел Макрон разговаря в Москва с Владимир Путин.
Коментари Харесай

Макрон разкри целта на Путин

Френският президент Еманюел Макрон беседва в Москва с Владимир Путин. Визитата е част от серия дипломатически совалки за решение на украинската рецесия.

В Европа е нужен " нов баланс ", който пази европейските страни и успокоява паниките на Русия, съобщи френският водач в навечерието на диалозите си в Москва. Целта на Русия не е Украйна, а ясни правила за съжителстване с Евросъюза и НАТО, уточни Макрон. Той предизвести, че не може да се чакат едностранни жестове. Според него в този момент би трябвало да се предотврати утежняване на обстановката преди построяването на механизми и реципрочни жестове на доверие.

През последните дни Еманюел Макрон организира телефонни диалози с водачите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски, както и с американския президент Джо Байдън.

" Виждам какъв брой старания поставя настоящото френско управление и персонално президентът на Франция за решение на рецесията, обвързвана с гарантиране на равна сигурност в Европа при сериозна историческа вероятност. Както и за решение на въпросите, тясно свързани с първата част, а точно решение на вътрешноукраинската рецесия в югоизтока на страната ", съобщи Владимир Путин.

По-рано Кремъл съобщи, че обстановката е прекомерно комплицирана с цел да се чака съдбоносен пробив в границите на една среща. Москва означи, че през последните дни няма нищо ново по нейните претенции за заранции за сигурността.

" Щастлив съм от опцията да навлезем в детайлности по всички тези въпроси и да стартираме дружно да построяваме потребен отговор за Русия и останалата част от Европа. Полезен отговор е този, който разрешава отбягване на война и създаване на доверие, непоклатимост и видимост за всички ", съобщи Еманюел Макрон.

Утре Макрон е в Киев. Една от задачите на обиколката му е пазаруване на време и заледяване на обстановката за няколко месеца, най-малко до " супер-месеца април ", когато има избори във Франция, Унгария и Словения, отбелязва Ройтерс.

При предходната украинска рецесия през 2015 година тогавашният немски канцлер Меркел и президентът Оланд отидоха дружно в Кремъл, само че в този момент Макрон е без немския си сътрудник сътрудник. Олаф Шолц ще посети Киев и Москва другата седмица, а довечера беседва по рецесията с американския президент Джо Байдън в Белия дом.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР