Френският президент Еманюел Макрон разговаря днес с британския премиер Борис

...
Френският президент Еманюел Макрон разговаря днес с британския премиер Борис
Коментари Харесай

Макрон се чу с Джонсън и Столтенберг. Какво се разбраха?

Френският президент Еманюел Макрон беседва през днешния ден с английския министър председател Борис Джонсън и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по отношение на руско-украинската рецесия. Разговорите бяха проведени преди той да отпътува за Москва и Киев идната седмица, съобщи Франс прес.

Френското президентство съобщи, че двата диалога се вписват в подтекста на непрекъснато координиране на дейностите сред съдружниците във връзка напреженията сред Русия и Украйна.

Пред Столтенберг Макрон е подчертал нуждата да се продължи работата, с цел да се откри посредством разговор път към деескалация, в единение, при съблюдаване на фундаменталните правила на европейската сигурност, суверенитета на страните и правата, които произтичат от тях.

Макрон ще се опита да реализира прогрес към това при срещите си с сътрудниците си от Русия и Украйна идната седмица.

Според Елисейския замък Столтенберг е приветствал този метод и е благодарил на френския президент за тясното съдействие, водено със съдружниците преди пътуването му до Русия и Украйна идната седмица.

От своя страна Борис Джонсън е уведомил Макрон за резултатите от визитата си в Киев тази седмица и от неотдавнашния си телефонен диалог с Владимир Путин.

Двамата събеседници са се договорили да останат в стеснен контакт в идните дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР