Френският президент Еманюел Макрон през последните седмици беше доста последователен

...
Френският президент Еманюел Макрон през последните седмици беше доста последователен
Коментари Харесай

Песков: Макрон е последователен в тезата си за изпращане на войски в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон през последните седмици беше много пореден в концепцията си за изпращане на войски в Украйна, тъй че надали някой може да се опита да оправдае тезите си с погрешен превод. Това сподели на брифинг прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

По-рано естонският министър председател Кая Калас заяви за комплициране на термини, зародило заради погрешен превод на думите на Макрон. Според нея френският президент сякаш не е имал поради изпращането на боен контингент.

„ Г-н френският президент Макрон беше доста пореден

през последните няколко седмици в тезата си за опцията за изпращане на подобен контингент “, означи Песков. „ И е малко евентуално да има някаква неизясненост в превода “.

„ Очевиден е фактът, че това се възприема двусмислено в другите европейски столици. Продължаваме да следим доста деликатно тази обстановка “, добави Песков.

По-рано, след резултатите от конференция, отдадена на Украйна в Париж, Макрон не изключи недвусмислено опцията за изпращане на сухопътни сили на западни страни в зоната на специфичната военна интервенция. Ръководителят на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин сподели, че съгласно Москва числеността на този контингент може да бъде 2 хиляди души.

 

Източник: ТАСС / Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР