Френският президент Еманюел Макрон потвърди, че очаква в близко бъдеще

...
Френският президент Еманюел Макрон потвърди, че очаква в близко бъдеще
Коментари Харесай

Макрон е готов да разговаря с Путин за ситуацията в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон удостовери, че чака в близко бъдеще да организира телефонен диалог с Владимир Путин, с цел да разиска ситуацията към Запорожката АЕЦ, наред с други неща, предават от БГНЕС. Той разгласи проектите си в изявление за TF1, на което се базират локални и непознати медии. „ Планирам да беседвам още веднъж с президента Путин след диалога с ръководителя на Международната организация за атомна сила, по-специално по тематиката за гражданската нуклеарна сила “, сподели френският водач. „ Трябва да продължим да оказваме помощ на Украйна, да се стремим да избегнем ескалация, да защитим АЕЦ и да подготвим разговора за деня, когато всички ще седнат на масата за договаряния “, сподели Макрон.

По време на изявлението той означи, че „ координира тези контакти с немския канцлер Олаф Шолц “. Френският президент добави, че диалозите му във Вашингтон с Байдън са имали сходна цел. „ Отидох там, в това число и за съгласуваност “, посочи той.

По-рано, по време на посещаване в Съединени американски щати, Макрон съобщи на конференция с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че има намерение да организира нов телефонен диалог с Путин в обозримо бъдеще.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР