Френският президент Еманюел Макрон подчерта връзката на Франция с Африка

...
Френският президент Еманюел Макрон подчерта връзката на Франция с Африка
Коментари Харесай

Макрон защити идеята си за нова връзка между Франция и Африка

Френският президент Еманюел Макрон акцентира връзката на Франция с Африка и означи, че близо 7 милиона французи са фамилно свързани с този континент, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Имаме дълг към Африка - един континент, който очарова целия свят, само че който от време на време плаши другите ", съобщи Макрон на срещата на върха Франция-Африка през днешния ден в Монпелие.

С втората част от изявлението си той имаше поради дебатите за имиграцията преди президентските избори във Франция следващата година. Макрон отбрани срещата в Монпелие. Френският президент бе единственият държавен глава, участващ във форума.

Въпреки първичните проекти африкански водачи в последна сметка не бяха поканени. В зала " Арена " в южния френски град имаше 3000 посетители, измежду които към 700 млади представители на африканското гражданско общество. " Нашата страна построи тези връзки с Африка. Ние имаме близо седем милиона французи, чийто живот е интимно, фамилно, по един пряк метод, под формата на първо или второ потомство, обвързван с Африка ", акцентира Макрон.
свързани новини1912на 28.09.2021
" Не можем да имаме една Франция, която написа своя личен народен разказ, в случай че тя не осъзнае и одобри своя дял от (африканското наследство), в случай че тя не огледа през тези мрачни или щастливи страници ", сподели Макрон. " Всички ние, които сме в тази зала, не сме избрали нашата история и нашата география. Ние сме наследници на всичко това ", добави той и прикани участниците в срещата да " изберат по какъв начин да построят бъдещето ". " Една страна като Франция има задължението да откликва на настояванията на африканската юноша ", сподели Макрон.

Той акцентира, че тази среща на върха от нов вид илюстрира една нова връзка сред Франция и Африка. Макрон пази концепцията за нови връзки сред Франция и Африка, само че постоянно се намира някой, който да му напомни колониалното минало.

Така да вземем за пример, тази заран африкански актьор му сподели: " Африка е женена за Франция, само че става дума за един насилствен брак от над 500 години. "

Макрон отговори, че няма да има никакъв прогрес, в случай че хората не престават да се опълчват или да си обръщат тил.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР