Френският президент Еманюел Макрон изпълни своето обещание от 29 март

...
Френският президент Еманюел Макрон изпълни своето обещание от 29 март
Коментари Харесай

Френски спецназ нахлу в Северна Сирия

Френският президент Еманюел Макрон извърши своето заричане от 29 март да изпрати в Сирия боен контингент, с цел да отбрани кюрдите от турска окупация. Според осведомителна организация Kurdistan24 и началника на защитата на Сирийски Кюрдистан Резан Гило френските военни към този момент навлезли в град Тел Абяд и Манбидж и в този момент патрулират из северните региони на страната, с цел да ги обезопасят от турската експанзия. На собствен ред американските бойци напуснали територията.

На собствен ред турският президент Ердоган декларирал, че е наскърбен от „ неправилната позиция” на Макрон по отношение на антитерористичната интервенция „ Маслинена клонка”. Не са известни идващите ходове на Анкара срещу кюрдите при съществуване на френски бойци в сектори, планувани за нахлуване на протурски сили.



Независимо от уверенията на Доналд Тръмп, че американските военни скоро ще изоставен Сирия, те освен не престават да стоят в страната, само че и даже построяват край Манбидж две нови бази. (ВИЖ ВИДЕОТО) Според разнообразни информации в региона се намират към 300 американски морски пехотинци, които са в положение да спрат напредването на турската войска и нейните съдружници.


Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР