Френският президент Еманюел Макрон, италианският премиер Марио Драги и немският

...
Френският президент Еманюел Макрон, италианският премиер Марио Драги и немският
Коментари Харесай

Лидерите на Франция, Италия и Германия ще посетят Украйна

Френският президент Еманюел Макрон, италианският министър председател Марио Драги и немският канцлер Олаф Шолц ще пътуват дружно до Киев, с цел да се срещнат на следващия ден с президента на страната Володимир Зеленски. Визитата им е в символ на поддръжка за Украйна, а на лидерската среща ще бъде разисквана кандидатурата й за участие в Европейски Съюз, заяви Financial Times, представен от БГНЕС.

Визитата по този начин и не беше публично доказана.

Посещението идва тъкмо преди оценката на Европейската комисия дали Украйна би трябвало да получи статут на претендент за участие в Европейски Съюз или не.

Според публични лица - източници на FT, Европейската комисия евентуално ще предложи на Украйна статут на кандидат-член в Европейски Съюз при изискване, че страната приложи поредност от промени, ориентирани към подсилване на върховенството на закона и битката с корупцията.

Държавите от Европейски Съюз обаче към момента са разграничени по въпроса дали тези промени би трябвало да се преглеждат като авансово изискване за Украйна. Дипломати в Брюксел считат, че визитата на тримата водачи е належащо, с цел да се събере задоволително поддръжка за разновидността на страната да се даде статут на кандидат-член в този момент, със лист с промени, които би трябвало да бъдат приложени на по-късен стадий.

Очаква се на 17 юни Европейската комисия да даде своето мнение по отношение на статута на претендент за Украйна.

Според вестник Politico комисията възнамерява в заключението си да предложи даването на статут на Украйна претендент за участие в Европейски Съюз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР