Френският президент Еманюел Макрон и украинският му колега Володимир Зеленски

...
Френският президент Еманюел Макрон и украинският му колега Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Макрон към Зеленски: Зверствата в Буча предизвикаха шок във Франция

Френският президент Еманюел Макрон и украинският му сътрудник Володимир Зеленски са разискали във вторник вечерта ограничения, които да подсигуряват, че осъществените в град Буча убийства няма да останат ненаказани, съобщи ДПА.

Франция е предоставила особено 490 000 евро на Международния углавен съд , за да помогне за разрешаване на случая, оповестиха източници от френското президентство след диалога сред двамата президенти, който е траял към час. Освен това Париж може да даде на съда двама съдии и 10 жандарми.

Макрон е подчертал, че зверствата в Буча са провокирали потрес и страсти във Франция . Двамата президенти са разискали и изнасилванията, които съгласно обвиняванията съветски бойци са направили в Украйна. Френските управляващи са подготвени да изпратят в източноевропейската страна механически екип, който да изследва доказателствата за закононарушенията.

Освен това Зеленски съобщи, че е помолил Макрон да помогне на хората в обсадения град Мариупол, съобщи Асошиейтед прес. Президентът съобщи в изявление за турската телевизия " Хабер тюрк ", че Русия се пробва да прикрие дейностите си в украинския крайбрежен град и не желае в града да влиза филантропична помощ, " преди да разчистят всичко ".

Зеленски добави, че чака председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и външният министър на Европейски Съюз Жозеп Борел да посетят скоро украинската столица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР