Френският президент Еманюел Макрон и индийският премиер Нарендра Моди откриха

...
Френският президент Еманюел Макрон и индийският премиер Нарендра Моди откриха
Коментари Харесай

Индия и Франция подкрепиха Международния слънчев алианс

Френският президент Еманюел Макрон и индийският министър председател Нарендра Моди откриха в Делхи първата среща на върха на междуправителствена организация за поощряване на по-активното потребление на слънчевата сила, оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция.

На самодейността Международен безоблачен алианс, която има упоритостта да помогне на богатите на слънце страни по света да употребяват този запас за производство на електрическа енергия на налични цени, бе обещано начало на 30 ноември 2015 година в коридорите на Парижката конференция по климатичните промени.

Организацията си слага за цел да активизира един трилион $ за произвеждането на един трилион вата слънчева сила до 2030 година в страните сред Тропика на Рака и Тропика на Козирога.

Между 20 и 50 % от популацията на тези страни няма достъп до електричество, означи Франс прес.

Досега 61 страни са подписали контракта, а други 32 към този момент са го утвърдили.

В тирада на откриването на днешната среща на върха, в която вземат участие държавните глави на 24 страни, Макрон съобщи, че френската организация за интернационално развиване дава обещание да даде до 2022 година още 700 милиона евро за идеята.

С това общият ангажимент на Париж от основаването на организацията става един милиард евро, защото към този момент бяха вложени 300 милиона.

Нарендра Моди уточни, че е належащо да се влага в по-добри и по-достъпни слънчеви технологии, да се провиснал средства за планове и да се облекчат регулаторните механизми.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР