Френският премиер Елизабет Борн предупреди правителството, че може да се

...
Френският премиер Елизабет Борн предупреди правителството, че може да се
Коментари Харесай

Във Франция обмислят ограничения на потреблението на енергия

Френският министър председател Елизабет Борн предизвести държавното управление, че може да се наложи да ограничи потреблението на сила тази зима и прикани шефовете на фирмите да подхващат стъпки за понижаване на потреблението на сила , написа европейската редакция на американския вестник " Политико "

Говорейки на годишна конференция, проведена от най-голямата федерация на работодателите във Франция, " Медеф ", Борн прикани фирмите да " отидат по-далеч " в намаляването на потреблението си на фона на опасенията за цялостно прекъсване на съветския газ, което съгласно нея заплашва " с брутални спирания на газа и съществени стопански и обществени последствия " .

" През септември всяка компания би трябвало да вкара собствен личен проект за икономисване на сила ", сподели Борн, " Ако действаме групово, можем да преодолеем риска от дефицит. Но в случай че всеки един от нас не успее да извърши своята част или в случай че всички отрицателните вероятности незабавно се осъществят, ще би трябвало да наложим (на държавно ниво) понижаване на потреблението. "

" Ако се стигне до нормиране, фирмите ще понесат първия удар и за жалост би трябвало да сме готови за това ", добави тя.

Френският министър председател сподели, че държавното управление работи с индустриални организации като " Франс Индустри ", с цел да ограничи въздействието на евентуалните правила и приготвя ограничения за поддръжка на най-засегнатите компании.

Борн сподели, че е наредила на всяко министерство да вкара проект за понижаване с 10 % на потреблението на сила през идващите две години и предложи всяка компания също по този начин да назначи " дипломат на енергийната умереност ". Тя добави, че корпоративните проекти за икономисване на сила ще бъдат преразгледани през октомври.
 Зеленски упрекна Русия в стопански тероризъм
Зеленски упрекна Русия в стопански тероризъм

Заради опитите ѝ да попречи на Европа да се ресурси с газ преди зимата

Жителите на Франция на фона на повишаващите се цени на газа и електрическата енергия . В същото време цената на дървата също се увеличи. Това разкри France info.

Франция ще поддържа таван на цените на електрическата енергия до края на годината в опит да отбрани семействата, ограничаването ще бъде отстранено в края на 2022 година, само че и през идната година , даде обещание министърът на стопанската система Бруно Льо Мер.
 Франция е в пика на инфлацията
Франция е в пика на инфлацията

Оливие Веран чака през 2023 година да стане " по-поносимо "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР