Френският министър на здравеопазването Оливие Веран обмисля премахване на ваксинационния

...
Френският министър на здравеопазването Оливие Веран обмисля премахване на ваксинационния
Коментари Харесай

Ваксинационният пропуск във Франция може да бъде премахнат още преди юли

Френският министър на опазването на здравето Оливие Веран обмисля унищожаване на имунизационния пропуск още преди месец юли, какъвто е оповестеният период съгласно закона. „ Най-лошото е зад нас ", разгласи той до момента в който говореше за петата вълна от епидемията от Covid-19, обхванала страната.

„ В цялата страна преминахме пика на заразяванията ", сподели Веран, акцентирайки, че най-трудната част от тази вълна към този момент е прескочена, заяви Le Monde.
Франция облекчава от през днешния ден някои коронавирус ограничавания
Франция ще стартира да отстранява от през днешния ден някои ограничавания поради Covid-19, в това число наложителното носене на маска навън, съобща...
Прочети повече
Запитан за имунизационния пропуск, който влезе в действие в края на януари и чиято анулация е заложено в закона за месец юли, министърът съобщи, че поради актуалната динамичност на епидемията евентуално това ще се случи много по-рано от юли. " Освен в случай че няма неприятни вести ", побърза да се презастрахова той.

По думите му когато се изпразнят интензивните отделения от пациентите с ковид, потребността от имунизационния пропуск ще отпадне.

Оливие Веран разгласи и нови условия за приемане на пропуща. Той може да бъде получен към този момент в следните три случая:
при една доза ваксина + две прекарани инфекции при две дози ваксина + едно преболедуване  при три дози ваксина.
Но хората, които са получили единствено една доза ваксина и са преболедували вируса единствено един път, наложително би трябвало да получат втора доза в границите на четири месеца след предходното излагане на вируса, посочи министърът.
Нова фикс идея във Франция – да се заразиш с КОВИД, с цел да не си сложиш трета доза ваксина
Докато по-лекото протичане на разновидността Омикрон продължава да подхранва очакванията за скорошно излизане от пандемията, слагането на тре...
Прочети повече
Оливие Веран напомни и че на 15 февруари 7 милиона души във Франция рискуват да изгубят пропуща си за имунизация, в случай че не са получили бустерна доза. 

Освен това той разгласи, че са открити 300 000 подправени пропуски за имунизация, които ще бъдат деактивирани през идващите няколко дни. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР