Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан каза днес,

...
Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан каза днес,
Коментари Харесай

Париж: В момента Брекзит без сделка е най-вероятен

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан сподели през днешния ден, че излизането на Англия от Европейски Съюз без договорка в този момент е най-вероятният сюжет, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това е най-вероятната догадка. Ще има неудобства, това е неизбежно. Ще има въпроси, създаващи напрежение, като риболова ", съобщи френският външен министър.

Според него " всичко ще зависи от метода, по който Обединеното кралство ще пояснява формулата " без договорка ". Така или другояче, " в някакъв миг ще са нужни полемики, даже да е единствено за кацането на самолети или влаковете Евростар ", уточни Льо Дриан.

Той удостовери възраженията на Франция против всякакво ново отсрочване на Брекзит, който в този момент е плануван за 31 октомври.

" При настоящето положение на нещата този въпрос не се слага " на дневен ред, сподели Льо Дриан. Той направи ангажимента, че обстановката може да се промени, по-специално в случай че във Англия има предварителни избори.

Британският министър председател Борис Джонсън през днешния ден загуби болшинството си в Народното събрание, което се крепеше единствено на един глас, откакто депутатът реакционер Филип Лий мина към еврофилската партия Либерални демократи.

Опозицията и някои парламентаристи от самата Консервативна партия на Джонсън желаят да предотвратят Брекзит без договорка и, в случай че се постанова, да получат ново отсрочване на Брекзит за 31 януари 2020 година

Вчера английският министър председател предизвести, че при никакви условия няма да изиска от Брюксел ново отсрочване на Брекзит, и заплаши да свика предварителни избори на 14 октомври. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР