Френският институт за дизайн връчи отличието на сгъваемия електрически велосипед

...
Френският институт за дизайн връчи отличието на сгъваемия електрически велосипед
Коментари Харесай

Велосипед PEUGEOT eF01 спечели наградата за индустриален дизайн JANUS

Френският институт за дизайн връчи оценката на сгъваемия електрически велосипед PEUGEOT eF01 на гала, извършена на Ке д’Орсе в Париж
Журито беше впечатлено от концепцията за подвижност, предопределена за „ последния километър “, простотата и бързината на сгъваемия механизъм и съотношението качество/цена. Дизайнерите на студиото PEUGEOT Design Lab изобретиха сгъваемата система и оптималната гъстота на велосипеда eF01 за да улеснят неговата мултимодална приложимост.

Това е второто отличие за сгъваемия електрически велосипед PEUGEOT eF01 от лансирането му на пазара през септември 2017 година Журито оцени концепцията за подвижност, предопределена за „ последния километър “, която разрешава на потребителите да преодоляват последната част от своето пътешестване, откакто са паркирали автомобила си. Велосипедът може да бъде зареждан или в багажника на движещ се автомобил, или посредством общоприет контакт на електрическата мрежа. Той разполага с самостоятелност до 30 километра и скорост от 20 km/h. Дисковите спирачки обезпечават оптимална сигурност.



Студиото за световен бранд дизайн на PEUGEOT, основано преди шест години, е отдадено на планове отвън автомобилния дизайн за външни и вътрешни клиенти и също дава отговор за дизайна на велосипедите PEUGEOT и както и за начин на живот продуктите на компанията. Най-новият му артикул за PEUGEOT Cycles е компактният електрически градски велосипед LEGEND eLC01, с нео-ретро външен тип, който беше изложен на Автомобилния салон в Париж 2018. По време на Автомобилния салон студиото показа и новото потомство електрически трекинг и шосейни колела на PEUGEOT с интегрирана батерия Powertube. Велосипедите с марката Peugeot могат да бъдат закупени от webstore.peugeot.bg.



Наградите JANUS се връчват от Френския институт за дизайн и отличават творения, които са подобрили живота на хората, с помощта на своя дизайн. Журито от 50 самостоятелни специалисти прави оценка плановете въз основа на пет критерия:  Икономия, Естетика, Ергономичност, Етика и Емоция. Наградите JANUS съществуват от 65 години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР