Френският финансов министър Брюно льо Мер заяви във вторник, че

...
Френският финансов министър Брюно льо Мер заяви във вторник, че
Коментари Харесай

Брюно льо Мер: Няма риск вариантът Омикрон да парализира френската икономика



Френският финансов министър Брюно льо Мер съобщи във вторник, че икономическият напредък в страната ще бъде доста по-висок за миналата година от настоящата прогноза на държавното управление за агресия с 6,25 на 100.

Пред Радио RTL Льо Мер също по този начин сподели, че макар че повишаването на случаите на разновидността Омикрон на ковид вреди на някои браншове, няма риск този вид да сковава стопанската система.

" Може да има някои компликации през януари, само че няма никакъв риск стопанската система да бъде парализирана от Омикрон “, сподели той.

В резултат на мощно заразният вид Омикрон, разпространяващ се бързо по целия свят, среднодневнят брой нови случаи на Covid-19 във Франция доближи напоследък рекордно равнище от 167 338 - близо петкратен растеж единствено за един месец.

Междувременно Брюно льо Мер означи, че продължава да се придържа към прогнозата си за напредък на френската стопанска система с 4% през актуалната 2022 година, като още веднъж означи, че растежът на брутния вътрешен артикул (БВП) за 2021 година ще бъде доста по-висок от настоящата държавна прогноза от 6,25%.

Тази прогноза се намира в долния завършек на поредност публични прогнози, като Френската централна банка вижда покачване на Брутният вътрешен продукт за 2021 година с 6,7%, МВФ - с 6,75% и Организацията за икономическо сътрудничество и раз - с 6,8%.

" Франция ще има обществен недостиг през 2021 година, който ще " доста по-нисък " от 8% от Брутният вътрешен продукт, до момента в който държавното управление очакваше той да доближи 8,2 на 100 ", сподели още Брюно льо Мер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР