Френският енергиен гигант TotalEnergies е започнал да се изтегля от

...
Френският енергиен гигант TotalEnergies е започнал да се изтегля от
Коментари Харесай

TotalEnergies започва изтегляне от Русия

Френският енергиен колос TotalEnergies е почнал да се изтегля от Русия и е обезценил активи за 4,1 милиарда $ по плана за полутечен газ " Арктик Ел Ен Джи 2 ", заяви компанията, представена от Франс прес. Този план стана нерешителен след глобите, признати против Русия поради нашествието й в Украйна, изясни представител на групата. 

Новите забрани пораждат спомагателни опасности за опциите за реализиране на плана " Арктик Ел Ен Джи 2 ", заради което TotalEnergies е заделил към 31 март хранителни запаси на стойност 4,1 милиарда $, уточни представителят, обявявайки началото на отдръпването от Русия. 

Енергийният колос реши още на 22 март да не внася капитали в построявания план поради неяснотите, провокирани от софтуерните и финансови наказания. Оттогава обаче бяха въведени нови наказания от европейските управляващи, забраняващи износа от територията на Европейски Съюз на артикули и технологии, предопределени за втечняване на природен газ и предопределени за съветски компании, отбелязва групата, представена от Българска телеграфна агенция. 

Гигантският обект " Арктик Ел Ен Джи 2 ", в който френската компания има 10 %, трябваше да стартира първите доставки на полутечен природен газ (ВПГ) от Сибир през 2023 г. 

TotalEnergies се дистанцира от Русия, която е стратегическа за него, като разгласи през март, че се отхвърля от закупуване на нефт, дизелово гориво и съветски петролни артикули най-късно до края на годината. Компанията заяви също така, че няма да влага капитал в нови планове. Тя обаче не се изтегли от страната, където развива активност от началото на 1990-те години и където създава 16,6 на 100 от своите течни изкопаеми горива и 30 % от газа. 

Групата е акционер с дял от 19,4 на 100 в съветския газов колос " Новатек " и има 20-процентово присъединяване в газовото находище " Ямал Ел Ен Джи " - план, открит в края на 2017 година в съветския Далечен изток и създал над 18 милиона това ВПГ през 2020 година Според компанията би било контрапродуктивно да се откаже от тези участия заради неспособност да се откри неруски покупател в сегашния подтекст, изясни тя тогава. Според нея това би означавало да се обогатят съветски вложители, което опонира на задачата на глобите. 

TotalEnergies отчете нарастване на чистата облага през първото тримесечие с 48 % до 4,9 милиарда $ с помощта на скока на цените на силата и макар обезценките в Русия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР