Френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон отбеляза в

...
Френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон отбеляза в
Коментари Харесай

Франция: ЕС трябва да бъде единен за руските и китайските Covid ваксини

Френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон означи в петък, че Европейският съюз би трябвало да остане обединен в позицията си във връзка с имунизациите против, създадени от съветски и китайски производители, предава БНР.
" Това би основало проблем от позиция на нашата взаимност и също по този начин основава проблем със здравето, защото съветската ваксина към момента не е позволена в Европа. Искане за утвърждение е отправено, само че тя () към момента не е позволена в Европа и към момента даже не е отправено искане за китайската ваксина ", акцентира той.
Коментарите на Клеман Бон идват, откакто Унгария и Словакия утвърдиха потреблението на имунизацията " Спутник V ", създаден от съветския проучвателен институт по епидемиология и микробиология, до момента в който Чехия и Австрия допуснаха, че могат да създадат същото.
През предишния уикенд чешкият министър-председател съобщи, че неговата страна може да стартира да употребява " Спутник V " без утвърждението на Европейската организация по медикаментите.
 Русия приключи втора фаза на еднодозовата ваксина Спутник V Лайт Русия приключи втора фаза на еднодозовата ваксина " Спутник V Лайт "
Изследователският институт по епидемиология и микробиология " Гамалея " приключи втората изпитателна фаза на своята ваксина против коронави...
Чешкият държавен институт за надзор на медикаментите ще изследва данните за съветската коронавирусна ваксина и в случай че тя бъде утвърден, " който има интерес, може да бъде имунизират ", уточни той.
През февруари пък ръководителят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев разкри, че държавното управление води договаряния с голям брой австрийски компании за вероятно произвеждане на имунизацията " Спутник V ".
" Вече преговаряме с няколко австрийски компании. Бихме желали да си сътрудничим с Австрия както в производството, по този начин и в износа от Австрия за други страни, " сподели Дмитриев пред австрийската радиостанция O1. Имената на участващите компании обаче не бяха разкрити.
Австрийското държавно управление е готово да бъде хазаин на производството както на съветски, по този начин и на китайски ваксини против Covid-19, незабавно щом те бъдат утвърдени от Европейската организация по медикаментите, съобщи преди този момент австрийският канцлер Себастиан Курц.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР