Френските власти започнаха днес разследване на смъртта на човек по

...
Френските власти започнаха днес разследване на смъртта на човек по
Коментари Харесай

Френската полиция разследва смъртта на човек по време на бунтовете

Френските управляващи започнаха през днешния ден следствие на гибелта на човек по време на протестите в Марсилия, съобщи Франс прес. Предполага се, че е допустимо той да е бил уцелен от полицията с гумен патрон.

Прокуратурата в град Марсилия, който беше обзет от някои от най-тежките конфликти, заяви че в нощта сред събота и неделя е било намерено тялото на 27-годишен мъж, който карал скутер, като се допуска, че той е получил сърдечен удар.

Местен прокурор сподели, че е почнал следствие на " гибел, обвързвана с приложимост на оръжие ". Ако следствието удостовери тези съмнения, това би била първата регистрирана гибел по време на продължаващите една седмица вълнения, провокирани от убийството на 17-годишно момче от северноафрикански генезис по време на полицейска инспекция в парижко предградие на 27 юни.

Междувременно в Североизточна Франция семейство е подало против силите за сигурност тъжба, в която ги упреква в " съзнателно принуждение ", в резултат на което техният 25-годишен наследник се бори за живота си в болница. По думите на един от роднините на потърпевшия той се бил запътил към бензиностанция след работа, когато бил " ударен в главата от патрон ".

Полицейският инспекторат в Мец заяви, че проверява случая.

Френското министерство на защитата сподели, че военният флот ревизира изказвания, че маскирани морски пехотинци, които в този миг не били на работа, са нападнали размирници в град Лориен, където има огромна военна база. Местни медии разгласиха фотоси на " борци против безредиците " с качулки и маски, които пребиват и задържат обвинени в нарушение на реда в града. Местен вестник разгласява изявление с 25-годишен мъж, който споделя, че е чиновник на въоръжените сили и се е намесил дружно с 30 негови сътрудници, с цел да не остави " страната да изгори ".

Във Франция са били запалени към 23 000 пожара и са били развалени 273 здания, принадлежащи на силите за сигурност, както и 168 учебни заведения и 105 кметски канцеларии. В резултат на протестите се разпалиха политически диспути за аргументите за всеобщото взимане под прицел на полицията и други знаци на френската страна.

Повечето десни опозиционни политици стигнаха до заключението, че държавното управление е изгубило надзор над по-бедните региони и отхвърлиха догатките, че гневът се дължи на расизъм, беднотия и полицейско принуждение.

Крайнодесни партии свързаха най-интензивните и широкообхватни протести в страната от 2005 година с всеобщата миграция и приканиха да бъде стеснен приема на нови мигранти. Ръководителят в Сената на опозиционната партия " Републиканците " Бруно Ретайо провокира отвращение, откакто допусна, че размирниците с мигрантски генезис са " регресирали към своите етнически корени ".

Коментарите на консерваторите подчертаха язвителните диспути във Франция за миграцията и идентичността. Председателката на парламентарната група на крайнолявата партия " Непокорна Франция " осъди " класовия расизъм " на Ретайо. Медийният коментатор Ерик Земур, който беше един от претендентите за президентския пост на изборите през април предходната година, оприличи протестите на " етническа война ".

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен съобщи пред сенаторите, че е ревизирал имената на арестуваните и " измежду тях има и доста хора с името Кевин ", визирайки име, известно измежду бялата работническа класа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР