Френските власти ще предприемат по-сериозни мерки срещу търговията с фалшиви

...
Френските власти ще предприемат по-сериозни мерки срещу търговията с фалшиви
Коментари Харесай

Франция ще показва мускули на контрабандата на цигари

Френските управляващи ще подхващат по-сериозни ограничения против търговията с подправени и контрабандни тютюневи произведения, съобщи ДПА.

Делегираният министър на стопанската система, финансите, промишления и цифровия суверенитет Габриел Атал разгласи през днешния ден желанията си за справяне с казуса. " Целта ми е ясна - да се спре противозаконният пазар и да се преследват търговците ", акцентира той. 

Пред в. " Журнал дю Диманш " той сподели още, че ще обезпечи нужните средства за повишение успеваемостта на наблюдението на разпределителните центрове на пристанища, летища и пощенски служби, като задачата е разкриването на 10 незаконни мрежи годишно.

Атал прикани наказванията за незаконна търговия с цигари да станат по-сурови. " Трябва да наказваме незаконните търговци на тютюневи произведения както го вършим с незаконните търговци на опиати ", сподели той.

По думите му внасянето на контрабанден тютюн би трябвало да се санкционира със затвор от пет години, вместо сегашните три, а продажбата му - с три години, вместо една.

Делегираният министър прикани също задграничните незаконни търговци да бъдат депортирани от Франция.

Според него повече от 600 тона цигари са били конфискувани от френските митнически служби за първите 10 месеца на годината, спрямо 238 тона за цялата 2017 година Това е довело до загуби за френския бюджет в размер на близо 3 милиарда евро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР