Френските издания поместват коментари за смъртта на 32-годишния журналист Фредерик

...
Френските издания поместват коментари за смъртта на 32-годишния журналист Фредерик
Коментари Харесай

Би Би Си: В Северодонецк се водят улични боеве

Френските издания поместват мнения за гибелта на 32-годишния публицист Фредерик Льоклер-Имоф от телевизия Бе Еф Ем, умрял през вчерашния ден при артилерийски обстрел на филантропичен ескорт край Северодонецк в Източна Украйна. " Фредерик Льоклер-Имоф бе в Украйна, с цел да покаже действителността на войната. Той бе смъртоносно ранен в бус на филантропични служащи, придружавал принудени да бягат от съветските бомби цивилни, ", цитира " Монд " пост в Туитър на президента Еманюел Макрон.

Това е осмият публицист – и вторият от Франция, - погубен в Украйна от началото на съветската атака на 24 февруари, показва " Монд ".

В изказване от Киев, където бе на посещаване, френската външна министърка Катрин Колона " настоя за транспарантно следствие в най-кратки периоди, с цел да бъдат изяснени напълно събитията " на тази покруса, написа в. " Либерасион ". " Това е двойно закононарушение – и против филантропичен ескорт, и против публицист ", разгласява френският вестник нейна реакция в Туитър.

Във връзка със гибелта на Льоклер-Имоф и раняването на придружавалия го сътрудник Максим Бранстетер Националната антитерористична прокуратура на Франция съобщи нощес, че стартира следствие за " военни закононарушения ", отбелязва печатът в страната.

Северодонецк – основен град на фронта в Донбас, от седмици е под натоварен напън от страна на съветските войски, припомня френският в. " Фигаро ". Според локалните управляващи масираните артилерийски обстрели са унищожили 90 на 100 от постройките. Те твърдят, че силите на Москва са стигнали през вчерашния ден предградията и напредват към центъра на града, срещайки отпор от украинската защита.

Тя е в мъчно състояние, защото пътищата към и от града са затворени или под прицела на съветската войска. Превземането на Северодонецк и неговия град близнак Лисичанск би осигурило на Кремъл цялостен надзор над Луганска област – една от задачите на войната, които признава Москва, добавя " Фигаро ".

В Северодонецк текат улични боеве, осведоми Би Би Си. Една трета от града е под контрола на самопровъзгласилата се Луганска национална република, съдружник на Москва във войната, цитира английската медийна корпорация изявление на локалния сепаратистки водач Леонид Пасечник за ТАСС. Той обаче признава, че настъплението против Северодонецк върви постепенно.

Докато украинската войска контраатакува съветските сили в Южна Украйна, управляващите приканиха през вчерашния ден популацията в окупираните селища, в случай че е допустимо, да бяга, написа " Ню Йорк таймс ".

Вицепремиерът Ирина Верешчук увери в послание, че украинските войски ще отвоюват всички изгубени до момента земи, само че предизвести, че предстоят жестоки и продължителни борби по пътя към освобождението.

" Ето моя съвет: преместете се в територия, следена от Украйна. Зная, че е мъчно, само че би трябвало да се опитате, да намерите способи и благоприятни условия. Защото в последна сметка става въпрос за сигурността ви и за тази на вашите деца ", прикани тя, представена в текста.

Руснаците разполагаха със седмици, с цел да подсилят позициите си в Южна Украйна, при все това огромна част от силите им са съсредоточени на източноукраинския фронт. Според Института за проучване на войната - вашингтонски изчерпателен център, украинците надали ще съумеят бързо да си възвърнат изгубените територии, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Киевските сили обаче може да нарушат хода на съветските интервенции и да принудят Москва да изпрати нови попълнения в района на Херсон, където подразделенията не са комплектувани напълно съгласно нормите, считат специалистите от Института. Според последните им оценки, представени във всекидневника, " украинските контраатаки може също така да забавят напъните на Русия да консолидира административния надзор върху окупираната Южна Украйна ".

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР