Френски корпорации и най-богатите фамилии в страната обещаха да дарят

...
Френски корпорации и най-богатите фамилии в страната обещаха да дарят
Коментари Харесай

Повече от €600 млн. дарения за възстановяването на Нотр Дам

Френски корпорации и най-богатите семейства в страната дадоха обещание да дарят повече от 600 милиона евро за възобновяване на световноизвестната катедрала " Нотр Дам " след пожара , осведоми Агенция Франс Прес.

По-рано стана ясно, че повече от 400 милиона евро ще бъдат дарени за възобновяване на катедралата . Редица страни оповестиха, че са подготвени да оказват помощ на френските управляващи, в това число Япония, Южна Корея, Русия, България и други.

" Парижката Света Богородица " измежду най-продаваните книги след пожара в " Нотр Дам "

Оригиналната френска версия на готическия разказ се трансформира в най-бързо продаваната книга

Междувременно ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск разгласи, че посланието на поддръжка към Франция след пожара би трябвало да бъде, че " това не е краят на света " и вредите ще бъдат оправени . Туск разясни пред полски публицисти след спор за Брекзит в Европейския парламент , че е обвързване на всички европейци и всички поляци да вдъхнат кураж на Франция по-късно " трагично " събитие.

Припомняйки напъните на родната му Полша за възобновяване на градовете след Втората международна война, Туск съобщи, че сънародниците му " имат правото и задължението да кажат: Вие ще се справите, това не е краят на света ".

В същото време представители на френското държавно управление оповестиха, че множеството творби на изкуството като цяло са оживели и ще бъдат трансферирани в " Лувър " в петък.
 Нотр Дам - Нотр Д(р)ам
Нотр Дам - Нотр Д(р)ам

Разрушаването на парижката катедрала предизвика и световна страст, изключително в Европа

Жан-Марк Фурние, духовник от Парижката пожарна бригада, е приветстван като воин, откакто съумял да избави венеца от тръни. Смелостта на Фурние е известна още от офанзивата в " Батаклан " през ноември 2016 година, когато той се грижеше за ранените и се молеше над убитите.

Le père Fournier, aumônier des @PompiersParis, est allé avec des pompiers dans la cathédrale #NotreDame pour sauver la couronne d’épines et le Saint-Sacrement... pic.twitter.com/4IoLVdoJZW
— Etienne Loraillère ن (@Eloraillere) April 15, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР