Френската търговска верига Карфур (Carrefour) и британската Теско (Tesco) обявиха

...
Френската търговска верига Карфур (Carrefour) и британската Теско (Tesco) обявиха
Коментари Харесай

Веригите Карфур и Теско обявиха дългосрочен алианс

Френската комерсиална верига " Карфур " (Carrefour) и английската " Теско " (Tesco) оповестиха в понеделник проектите си за дълготраен съюз в региона на маркетинга и доставките, за понижаване на разноските си, съобщи Ройтерс.

Сделката е следващото партньорство в бранша на европейската търговия на дребно, в който през последните месеци навлезе и американският интернет колос " Амазон " (Amazon).

Алиансът, чиито финансови параметри не бяха разкрити, ще обгръща стратегическите връзки със международните снабдители в сфери като маркетинговите услуги или събирането на данни, както и взаимното закупуване на лични артикули и артикули на двете вериги, които не се препродават, оповестяват от " Карфур ".

Споразумението, което ще бъде публично контрактувано до два месеца, няма да включва пресни хранителни артикули и всяка компания ще продължи да работи с снабдители сътрудници на локално и национално равнище.

" Стратегическият съюз сред " Карфур " и " Теско " е огромно съглашение, защото сплотява опита в търговията на двата международни водача, които се допълват в географските си региони и имат общи тактики ", показва в известието изпълнителният шеф на " Карфур " Александр Бомпар.

" Теско " е най-голямата английска комерсиална верига с продажби за 51 милиарда лири (67.2 милиарда долара), която беше преструктурирана от изпълнителния шеф Дейв Люис след счетоводен скандал през 2014 година, довел до внезапен спад в търговията.

" Карфур " е най-голямата комерсиална верига в Европа с продажби от 88 милиарда евро (102.5 милиарда долара), а Бразилия е вторият ѝ максимален пазар след Франция. Сделката с " Теско " изключва Китай и Полша.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР