Френската полиция проведе акции в офисите на организаторите на Летните

...
Френската полиция проведе акции в офисите на организаторите на Летните
Коментари Харесай

Полиция нахлу в офисите на организаторите на Париж 2024

Френската полиция организира акции в офисите на уредниците на Летните олимпийски игри в Париж, малко повече от година преди откриващата гала на конкуренцията. Акции бяха извършени в офисите на Комитета, прочут като Кохо, и в офисите на Солидео – звеното, отговарящо за олимпийските здания и зали, показа източник, непосредствен до следствието, за Агенция Франс Прес.

Причината за акциите не стана ясна, само че Кохо съобщи, че „ сътрудничи изцяло на проверяващите в опит да подкрепи следствието “. Това е първи сходен обиск на офисите на Организационния комитет. Претърсванията бяха осъществени от антикорупционните управляващи и проверяващите финансови закононарушения и БРДЕ – финансовата бригада на парижката полиция.

The headquarters of the 2024 Olympic Games organising committee in Paris have been searched by police following a probe into suspected corruption.
— SBS News (@SBSNews)
Преди две години два отчета на Френската антикорупционна организация (АФА) подчертаха „ опасности, засягащи порядъчността “ и „ спорове на ползи “, които от организацията предизвестиха, че могат да влияят на „ по-белия от по-белия “ имидж на Игрите, който си пожела шефът на Организационния комитет на Олимпиадата Тони Естанге. Инспектори на АФА обявиха, че процедурата за покупки била „ непрецизна и незавършена “ и подчертаваха върху това, че „ съществува от време на време евентуални обстановки на спорове на ползи, които не са ръководени правилно “.

Това е следващият трагичен случай, който визира френския спорт за последната година . Миналия месец Брижит Олив изненада мнозина, откакто подаде оставка като президент на Френския олимпийски комитет. Все още не е открит неин заместител.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР