Френската полиция обяви за ареста на извършителя на най-наглото бягство

...
Френската полиция обяви за ареста на извършителя на най-наглото бягство
Коментари Харесай

Хванаха извършителя на най-наглото бягство от френски затвор

Френската полиция разгласи за ареста на причинителя на най-наглото бягство от затвор в страната.

Днес силите на реда оповестиха за задържането на 46-годишния Радуан Фаид, който избяга от затвор край Париж на 1 юли 2018 година, употребявайки хеликоптер. Заедно с беглеца бяха арестувани още трима мъже. Сред тях бе и брат на Фаид. Редуан Фаид избяга преди три месеца, като взе за пленник водача на вертолета. Той излежаваше 25-годишна присъда за въоръжен обир и ликвидиране на полицайката.

Междувременно израелски медии разпространиха детайлности към биографията на нарушителя. Той е роден в оскъдно парижко предградие и направил първото си закононарушение на шестгодишна възраст. Невръстният Фаид е похитил цялостна с лакомства пазарска количка от супермаркет. По данни на нюзру Фаид е дошъл в Израел през 90-те. Той е избягал в близкоизточната страна от Швейцария, тъй като полицията в родината му го е търсила за няколко обира благодарение на Европол.

В еврейската страна Фаид се е свързал с водачи на локални проведени незаконни групировки. Мафиотските босове са дали рамо на Фаид и той е бил подготвен по какъв начин се работи с оръжие и експлозиви от чиновници на ЦАХАЛ (израелските въоръжени сили). Фаид също е мислил да се обреже, с цел да получи право на непрекъснато пребиване в Израел.

Фаид през 2009 година е издал автобиография и заречен да влезе в правия път. Въпреки клетвата си, той малко по-късно е взел участие във въоръжен обир, при който прострелял пазителката на закона. Престъпникът е бил задържан и наказан, само че през 2013 година, половин час откакто е дойде в пандиза, е откраднал кола и избягал. Той е бил открит след 46- на ден търсене и върнат зад решетките.

Фаид пет години по-късно извърши най-наглото бягство от пандиза. Заради похожденията си той бе наименуван от доста медии Новия Граф Монте Кристо.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР