Френската национална агенция по лекарствата анализира страничните ефекти, регистрирани след

...
Френската национална агенция по лекарствата анализира страничните ефекти, регистрирани след
Коментари Харесай

Френската агенция по лекарствата анализира страничните ефекти от ваксинитe срещу COVID-19

Френската национална организация по медикаментите проучва страничните резултати, регистрирани след имунизацията против COVID-19 в страната, и в детайли разказва профилите на сигурност на другите ваксини, оповестява Le Figaro. 

Сред 53 339 000 души, имунизирани с имунизацията Pfizer към 22 юли, има 36 512 случая на странични резултати - най-вече безобидни. При юношите, чиято имунизация стартира във Франция на 15 юни 2021 година, „ естеството на страничните резултати като цяло е сходно на страничните резултати при възрастни “, отбелязва ведомството. От там уточняват, че след имунизацията са маркирани 66 случая на съществени нежелани реакции. Един младеж е диагностициран със случай на миокардит в стадия на възобновяване. 

В отчета се загатва и гибелта на 20-годишно момче няколко часа след имунизацията му поради анафилактичен потрес, написа вестникът, представен от Агенция „ Фокус “. В същото време организацията акцентира, че „ поради забавянето на появяването на алергии и високата възможност от излагане на алергена след имунизация върху лице с дълга история на хранителна алергия, няма доказателства, че тази гибел е обвързвана с имунизацията “. 

Националната организация по медикаментите преглежда като „ евентуален алармен сигнал “ менструалните нарушавания при дамите (по-обилна менструация, смяна в нормалния цикъл), следени след инжектирането на медикаментите на Pfizer и Moderna. 36 такива случая са обявени след дози на Moderna и 229 след Pfizer. 

Според изданието това изложение „ ще бъде показано на вниманието на европейското равнище “, т.е. ще бъде трансферирано на Европейската организация по медикаментите.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР