Френската национална агенция по честотите (Agence nationale des frequences, ANFR)

...
Френската национална агенция по честотите (Agence nationale des frequences, ANFR)
Коментари Харесай

Франция отмени забраната за продажба на iPhone 12, но не във всички региони

Френската национална организация по честотите (Agence nationale des frequences, ANFR) утвърди ограниченията, подхванати от Apple за понижаване на електромагнитното лъчение на iPhone 12. След стартирането на новия фърмуер, който отстрани превишението, записано от регулатора, смарт телефоните бяха върнати в продажба в страната. Но не изцяло. Решението за обновяване на продажбите не важи за отвъдморските департаменти на Франция.

В прессъобщение на ANFR се показва, че възбраната „ е анулирана от през днешния ден в метрополията на Франция “, само че остава в действие в отвъдморските департаменти “. Отвъдморските департаменти се отнасят за райони отвън френската метрополия. Забраната ще продължи да се ползва във френските департаменти като Гваделупа, Гвиана, Мартиника, Майот и Реюнион. Според прессъобщението на ANFR, ‘Apple възнамерява да пусне бъдеща актуализация (фърмуер) за тези територии до края на тази година.’

Всъщност, Франция към момента има редица отвъдморски департаменти, само че, както заяви ANFR, те „ попадат под разнообразни правни рамки “. Следователно, не е ясно дали на тези територии е въведена възбрана за iPhone 12 или не. Коментирайки изказването на ANFR, френският вестник Le Monde означи, че казусът с iPhone 12 „ не съставлява действителен риск за здравето “ и тестванията на Apple потвърдиха, че устройството дава отговор на интернационалния промишлен стандарт.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР