Фрауке Петри, съпредседател на германската крайнодясна партия Алтернатива за Германия

...
Фрауке Петри, съпредседател на германската крайнодясна партия Алтернатива за Германия
Коментари Харесай

Лидер на Алтернатива за Германия отказа да е част от групата на партията в Бундестага

Фрауке Петри, съпредседател на немската крайнодясна партия " Алтернатива за Германия " (АзГ), разгласи на конференция на партията, че няма да се причисли към парламентарната група на АзГ през новия мандат на Бундестага, оповестяват немски медии.

Изненадващото изказване шокира сътрудниците ѝ, присъстващи на конференцията, в която участваха също две от главните лица на партията - Алис Вайдел и Александър Гауланд, и ескалира продължаваща от месеци вътрешнопартийна омраза.

Говорейки пред публицисти в Берлин, Петри разяснява: " Реших след деликатен размисъл, че няма да бъда част от парламентарната група на АзГ ".

След това тя е напуснала залата, което нейните сътрудници явно не са очаквали. Съпредседателят на партията Йорг Мойтен съобщи, че не е знаел за решението на Петри, което той съпостави с " бомбен гърмеж ".

Крайнодясната АзГ завоюва 12,6 % от гласовете на провелите се през вчерашния ден парламентарни избори и за пръв ще влезе в Бундестага, като ще разполага с 94 депутатски места. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР