Французинът Пиер Гасли с АлфаТаури даде най-добро време в първата

...
Французинът Пиер Гасли с АлфаТаури даде най-добро време в първата
Коментари Харесай

Гасли и Верстапен най-бързи в първите две свободни тренировки в Бахрейн

Французинът Пиер Гасли с АлфаТаури даде най-хубаво време в първата свободна подготовка преди неделното Гран при на Бахрейн, с което ще се открие сезон 2022 във Формула 1.

Гасли завъртя най-бърза обиколка за 1:34.193 минути по 5,412-километровата писта в пустинята Сахир.

Второ и трето време в тренировката дадоха водачите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнс-младши. Монегасецът изостана с 0.364 секунди от времето на Гасли, до момента в който испанецът бе по-бавен с 0.418 секунди.

Новото попълнение на Мерцедес Джордж Ръсел реализира четвърти резултат. Британецът бе с 0.436 секунди зад най-хубавото време на Гасли.

Световният първенец Макс Верстапен с Ред Бул реализира пети резултат на 0.549 секунди от Гасли, а шесто време записа канадецът Ланс Строл с Астън Мартин, чието закъснение бе над 6 десети от секундата.

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън реализира седмо време в тренировката с пасив от тъкмо 0.750 секунди от Гасли.

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен с Ред Бул пък даде най-хубаво време във втората свободна подготовка преди надпреварата за Голямата премия на Бахрейн.

Нидерландецът, който бе пети в утринната сесия, даде време от 1:31.936 минути, което бе с близо 3 секунди по-добро от това на спечелилия в първата сесия Пиер Гасли с АлфаТаури.

Както и в първото тестово занятие обаче, по този начин и следобяд отборът на Ферари сподели доста добра скорост и двамата водачи Шарл Льоклер и Карлос Сайнс-младши още веднъж се подредиха с втори и трети резултат. Льоклер изостана с нищожните 0.087 секунди от Верстапен, до момента в който Сайнс бе по-бавен с 0.584 секунди.

Британецът Джордж Ръсел с Мерцедес остана четвърти на 9 хилядни от времето на Сайнс, а след него остана испанският деец Фернандо Алонсо. Пилотът на Алпин бе с близо секунда зад времето на Верстапен.

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън остана надалеч от оптимален резултат и се подреди чак девети в сесията.

В събота следва третата свободна подготовка и квалификацията, а първото съревнование за сезона е в неделя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР