Франция ще удвои до 120 милиона дози ваксините, които ще

...
Франция ще удвои до 120 милиона дози ваксините, които ще
Коментари Харесай

Казусът "ваксиниране": Обещания за дарения за ваксини и протести срещу Covid сертификатите



Франция ще удвои до 120 милиона дози имунизациите, които ще даде на по-бедните страни. Това сподели президентът Еманюел Макрон, представен от " Франс прес ". " Несправедливост е, че на други континенти явно имунизацията закъснява доста ", съобщи Макрон.

Тази седмица Съединените щати оповестиха, че ще удвоят дарението на ваксини до 1 милиард и 100 милиона. Европейският съюз се ангажира с подаяние от 500 милиона дози, а Китай - с общо 2 милиарда.

Междувременно в цяла Франция  десетки хиляди стачкуваха за следващ път в съботния ден против условието за здравен пропуск. В страната е  въведена наложителна имунизация за чиновниците в здравния бранш и  домовете за възрастни хора, както и за пожарникари.

Срещу електронните Covid документи стачкуваха и в италианската столица Рим - от спонтанна естрада оратори приканиха да бъде предпазена свободата и да не се употребява опазването на здравето като прикритие за въвеждане на тирания. Масово е било протестното шествие в град Триест с присъединяване на 7 хиляди души.

Стотици хора се събраха и в административната столица на Нидерландия - Хага, с цел да се опълчват на въвеждането на Covid паспорти за достъп до питейни заведения, заведения за хранене, театри и други закрити пространства.  Властите в Нидерландия вкараха документа по едно и също време с премахването на множеството ограничаващи ограничения, като показаха, че 72% от популацията са най-малко с една доза ваксина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР