Франция ще наложи пълна карантина, за да отблъснe третата вълна

...
Франция ще наложи пълна карантина, за да отблъснe третата вълна
Коментари Харесай

Франция влиза в тежка карантина след Великден

Франция ще наложи цялостна карантина, с цел да отблъснe третата вълна на коронавирусa, която заплашва да препълни лечебните заведения., които към този момент работят в 19 района на страната, ще се ползват в цялата страна от 6 април за най-малко един месец.

Въвежда се вечерен час - французите няма да могат да излизат от домовете си след 19:00 часа, с изключение на по неотложни аргументи. Ще им е необходим специфичен документ, в случай че се отдалечават на повече от 10 километра от жилището си.

Детските градини и всички образователни заведения ще бъдат затворени, като се минава напълно на отдалечено образование. Затварят и магазините, които не продават артикули от първа нужда.

Adresse aux Français.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron)

Мерките ще влязат в действие от слeдващия вторник, 6 април след великденския уикенд, по време на който французите ще могат да пътуват и да посетят близки и родственици. " Това е най-хубавото решение за закъснение на разпространяването на вируса. Ще изгубим надзор, в случай че не действаме в този момент ", сподели президентът Еманюел Макрон в телевизионно послание към нацията.

Британският вид на Covid-19 към този момент циркулира из цяла Франция. " До момента епидемията е умъртвила 95 337 души, а интензивните отделения в най-тежко засегнатите региони са на лимита на опциите си ", сподели Макрон и предизвести, че жертвите на COVID-19 в страната скоро може да доближат 100 000.

Вчера Франция записва 30 702 нови случая на ковид за 24 часа, с които инфектираните станаха общо над 4,5 милиона. Болниците са покрай колапс. За денонощие са приети в болница 188 души, с което доближиха общо 28 510. 5072 са в интензивни отделения и реанимации, което е най-високият брой от средата на ноември 2020 година, когато бе наложена втора обсада в страната.

Здравният министър Оливие Веран даде обещание пред Народното събрание да не се стига до обстановка, в която лекарите да би трябвало да избират кои пациенти да спасят.

À Paris, 850 classes sont fermées et 20.000 élèves ne sont pas en cours. Face à cette augmentation préoccupante, il faut fermer les établissements scolaires. Je sais que cette mesure n’est pas facile pour les familles, et nous serons à leurs côtés.
— Anne Hidalgo (@Anne_Hidalgo)

Малко по-рано през днешния ден кметът на Париж Ан Идалго разяснява по малкия екран, че учебните заведения би трябвало да бъдат затворени, с цел да се ограничи разпространяването на ковид. " Мисля, че учебните заведения би трябвало да бъдат затворени ", сподели Идалго часове преди държавното управление да разгласи новите ограничавания.

Френските управляващи ще засилят контрола върху публичния ред, с цел да предотвратят противозаконни всеобщи събирания по време на локдауна. " Няма да позволим на хората да унищожават общи достижения. Ще бъдат засилени контролът и глобите, с цел да се лимитират противозаконните събирания и потреблението на алкохол ", сподели Макрон.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР