Франция ще даде на съд Google и Apple за „злоупотребяващи“

...
Франция ще даде на съд Google и Apple за „злоупотребяващи“
Коментари Харесай

Google и Apple на съд във Франция за лошо отношение към разработчиците

Франция ще даде на съд Гугъл и Apple за „злоупотребяващи“ практики в програмирането на приложения, което може да докара до налагането на наказания в милиони евро. Финансовият министър Бруно Льо Мер съобщи пред ТВ канала RTL, че държавното управление има проблем с тежките условия, които софтуерните колоси постановат на френските стартъп компании.

„Когато разработчиците желаят да продават приложения с Гугъл или Apple, те би трябвало да платят такса“, сподели той. „Google и Apple също събират данни и могат едностранно да трансформират изискванията на контракта. Всичко това е неприемливо“.

Льо Мер прибавя, че Франция желае да затвори малките врати, които разрешават на Гугъл, Apple, Фейсбук и други софтуерни колоси да заобикалят налозите върху милиардите долари приходите, които събират в страната. „Искаме да можем да обложим с такси огромните компании в Европа от 2019 г.“, споделя Льо Мер.

Франция заведе дело против Гугъл през 2016 година, искайки 1,7 милиарда $ възвръщане на налози и отхвърли да се съгласи на по-малка сума. Френският съд обаче се произнесе в интерес на Гугъл, заявявайки, че компанията е спазила европейското законодателство.

Франция също упреква Apple, че съзнателно забавя действието на iPhone, с цел да спести батерията, без да е уведомила потребителите, като назова това ѝ деяние форма на програмирано остаряване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР