Франция прие нов подход във ваксинирането – местните здравни власти

...
Франция прие нов подход във ваксинирането – местните здравни власти
Коментари Харесай

Франция ще слага иРНК ваксина след АстраЗенека

Франция одобри нов метод във имунизирането – локалните здравни управляващи оповестиха, че всички хора под 55-годишна възраст, получили една доза от АстраЗенека, ще могат да се имунизират с различен препарат при втората доза. За задачата ще бъдат употребявани иРНК имунизациите на " Пфайзер " и Модерна, а мярката ще засегне 533 хиляди души във Франция, инфромира Франс прес.

В изявление пред локално радио здравният министър Оливие Веран дефинира решението като защитна мярка, която може и да претърпи промени. Всичко зависи от данните за имунизацията на АстраЗенека след следствието на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) за образуването на кръвни съсиреци.   

На 19 март френските управляващи взеха решение да преустановят използването на имунизацията на АстраЗенека при имунизирането на хора под 55 години. Въпреки това препаратът ще остане в приложимост, тъй като съгласно мнението на ЕМА изгодите от него са доста повече, в сравнение с евентуалните затруднения.

Ваксинирането с АстаЗенека продължава и у нас. „ След излизането на мнението на ЕМА, организирахме изключително съвещание на имунизационния щаб, на което се взе следното решение: имунизацията на АстраЗенека да се ползва с нараснало внимание на дами под 60-годишна възраст и да не се ползва при дами от тази възрастова група, при които има нараснал риск от тромбоза ", съобщи през вчерашния ден здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на постоянния брифинг на НОЩ.

След решението на ЕМА у нас се предлага медицинските експерти да дават информация на подлежащите на имунизация лица и да следят за признаци, които могат да бъдат свързани с нежелани реакции. Такива признаци са зной, болежка в гърдите, отичане на долните крака, продължителна болежка в корема, главоболие или размазано виждане. Можете да прочетете повече ТУК.

Възможността за комбинирано имунизиране обаче не е налична у нас. АстраЗенека е векторна ваксина и употребява вирус (вектор) за притежател на указания към клетките за производството на шиповия протеин на ковид. Векторните ваксини не водят до заразяване с ковид, тъй като нито самият вирус, нито цялата му ДНК се внасят в човешкия организъм.

" Пфайзер " и Модерна пък са РНК ваксини, съдържащи указания, които разрешават на човешките кафези да произведат сами безобидна сама по себе си част от ковид. Става дума още веднъж за тъй наречените шипов протеин, който вирусът употребява, с цел да се свърже с човешките кафези. Инструкциите се предават посредством осведомителна РНК. Повече за метода им на деяние вижте в идната публикация:

 
РНК имунизациите - пояснение за фенове вирусолози
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР