Франция отрече в четвъртък твърденията, направени по-рано от Русия, че

...
Франция отрече в четвъртък твърденията, направени по-рано от Русия, че
Коментари Харесай

Франция отрича да има наемници в Украйна

Франция отхвърли в четвъртък изказванията, направени по-рано от Русия , че има френски наемници в Украйна, оповестява " Ройтерс ". 

" на военни материали и военно образование, в цялостно сходство с интернационалното право, с цел да помогне на Украйна в нейната битка за отбрана на нейния суверенитет, самостоятелност и териториална целокупност ", се споделя в изказване на френското външно министерство. Франция няма наемници нито в Украйна, нито другаде, за разлика от някои други страни ", се прибавя в него.

Това изказване бе направено в отговор на изказванието, направено по-рано тази седмица от съветското министерство на защитата, че Русия е умъртвила френски наемници в Харков.
 Украйна: 22 от 33 съветски шахедa свалени през нощта
Украйна: 22 от 33 съветски шахедa свалени през нощта

Един човек е умрял вследствие на съветски обстрел в Чугуев, Харковска област

В сряда Русия сподели, че нейните сили са направили удар ден по-рано по постройка, в която се обитават задгранични бойци  във втория град в Украйна Харков.

Министерството на защитата сподели, че бойците са били най-вече френски наемници и постройката е била разрушена, като са убити повече от 60 души.

То не даде доказателства и " Ройтерс " не можа да удостовери изказванията.

Франция разгласи в четвъртък, че през ​​следващите седмици ще достави на Украйна шест самоходни гаубици " Цезар ", а по-късно в границите на към година още 72 такива машини.  От 2022 година Франция е трансферирала гратис или продала 30 такива самоходни гаубици " Цезар " на Украйна плюс още 19, поръчани преди този момент от Дания.
 Зеленски и новият външен министър на Франция разискаха защитата на Украйна
Зеленски и новият външен министър на Франция разискаха защитата на Украйна

Това бе първото посещаване на Сежурне като министър

Френският президент Еманюел Макрон разгласи на конференция в сряда, че Целта на пътуването е Париж да завърши съглашението за гаранции за сигурност с Киев, изясни Макрон. Държавният глава за следващ път акцентира, че светът не може да разреши на Русия да вземе успеха. Той добави, че Франция ще даде на Украйна още 40 ракети с огромен обхват SCALP.

Само преди дни на аудиенция в Киев беше и френският външен министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР