Франция отмени планирана за тази седмица среща на министърката на

...
Франция отмени планирана за тази седмица среща на министърката на
Коментари Харесай

Франция отмени среща на министър с британския му колега заради скандала с подводниците

Франция анулира планувана за тази седмица среща на министърката на въоръжените сили Флоранс Парли с английския й сътрудник, откакто Австралия анулира поръчка на френски подводници в интерес на договорка с Вашингтон и Лондон, споделиха осведомени източници, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

 Франция привика за съвещания посланиците си в Съединени американски щати и Австралия поради нуклеарни подводници Виж още

Според източниците Парли персонално е взела решението за отменяне на срещата с английския министър на защитата Бен Уолъс.

За момента няма коментар от страна на френското и английското отбранително министерство.

Източниците потвърдиха оповестена по-рано в английския в. " Гардиън " информация, че срещата е била анулирана.

Разтрогването на договорката за подводниците, подписана през 2016 година и възлизаща на милиарди долари, провокира дипломатическа рецесия, като Париж отзова посланиците си от Вашингтон и Канбера.

Франция твърди, че съдружниците й не са се съветвали с нея, до момента в който Австралия споделя, че от месеци е изяснявала пред Париж безпокойствата си по отношение на контракта.

В околните дни френският президент Еманюел Макрон и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще обсъдят по телефона рецесията, съобщи представител на френското държавно управление.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР