Франция отчете най-големия ежедневен ръст на новозаразени с коронавирус от

...
Франция отчете най-големия ежедневен ръст на новозаразени с коронавирус от
Коментари Харесай

Франция губи битката срещу вируса! Близо 7400 заразени само за ден

Франция регистрира най-големия всекидневен растеж на новозаразени с ковид от няколко месеца насам, предадоха френските медии, цитирайки здравните управляващи.

През последното денонощие в страната са доказани 7379 нови случая на COVID-19, което е връх за страната. За последно толкоз висока цифра беше записана в края на месец март (7578) в пика на разпространяването на вируса.

Здравното министерство на Франция разгласи, че в страната се следи „ експоненциален” растеж на новите случаи и това буди сериозна паника у ръководещите. Би Би Си заяви, че президентът Еманюел Макрон обмисля опцията за ново блокиране на страната.

От здравното ведомство показаха, че макар внезапното повишаване на новите случаи, няма растеж на броя на умрелите. Причината е, че множеството от новозаразените са младежи, които не са толкоз уязвими. През последните 24 часа във Франция са починали 20 души, с което общият брой на умрелите пациенти с COVID-19 е 30 596. Общият брой на доказаните случаи във Франция от началото на пандемията е 267 077.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР