Франция официално изпрати първите си войски в Украйна. Те бяха

...
Франция официално изпрати първите си войски в Украйна. Те бяха
Коментари Харесай

Войска на Франция и НАТО е в Украйна

Франция публично изпрати първите си войски в Украйна. Те бяха дислоцирани в поддръжка на украинската 54-та обособена механизирана бригада в Славянск. Войниците се набират от френския 3-ти пехотен полк, който е една от главните елементи на Френския задграничен легион (Légion étrangère).

Първоначалната група френски войски наброява към 100 души. Смята се, че това е единствено първата група от към 1500 бойци от френския задграничен легион, които би трябвало да дойдат в Украйна. Първите 100 души са експерти по артилерия и наблюдаване (разузнаване).

Сега легионът се командва от френски офицери, само че всичките му редови чиновници са чужденци. Съгласно настоящите закони за анонимност, доброволец, който се причислява към Легиона, може да избере дали да резервира същинското си име или да одобри ново.

Легионерите служат три години, след което могат да аплайват за френско поданство. Ако легионер е ранен, той има право да получи френско поданство без интервал на изчакване. В задграничния легион няма дами.

Не е ясно по какъв начин легионерите могат да оказват помощ на украинците. Украинците знаят по какъв начин да боравят с артилерия и разполагат с съвременна разследваща поддръжка, част от тях от техните лични FPV дронове и шпиони, а част от разузнаване и благоприятни условия за наблюдаване от Съединени американски щати и други страни от НАТО, подкрепящи Украйна.

Във всеки случай украинският проблем не е по какъв начин да се употребява артилерия, а от кое място да дойдат боеприпасите. Украйна продължава да се оплаква от неналичието на задоволително доставки за 155 мм гаубици.

Във връзка с дейностите на Франция посланикът на тази страна беше извикан в съветското външно министерство. В публично изказване съветското външно министерство съобщи, че „ по отношение на все по-войнствени изказвания на френското управление и постъпваща информация за възходящата интервенция на Франция в спора към Украйна, на 6 май френският дипломат в Москва Пиер Леви беше извикан към съветското външно министерство.

Руската страна очерта кардинални оценки за деструктивната и провокативна линия на Париж, водеща до по-нататъшна ескалация на спора.

Подчертава се, че опитите на френските управляващи да основат някаква „ стратегическа неустановеност “ за Русия с безотговорните си изказвания за вероятното изпращане на западни военни контингенти в Украйна са обречени на неуспех. Целите и дилемите на специфичната военна интервенция ще бъдат реализирани.

Френският президент Еманюел Макрон от месеци заплашва да изпрати френски войски в Украйна. Той на практика не получи поддръжка от страните от НАТО, като се изключи Полша и балтийските страни.

Показателно е, че самата Франция не разполага с доста войски, които да изпрати на фронтовата линия в Украйна, в случай че се вземе такова решение. Според отчетите през днешния ден Франция не може да поддържа разполагането на пълноценна дивизия в чужбина и няма да разполага с такава дарба най-малко до 2027 година

Решението за изпращане на непознати легионери е тип трик. Франция не разполага със лична войска и, като се изключи дребен брой офицери, изпратените бойци не са френски жители.

Макрон също се пробва да увеличи личния си рейтинг и да се покаже като самостоятелен политик. Освен това не нервира политическите съперници на Макрон, както можеше да се случи, в случай че той изпрати бойци от френската войска.

Друг колорит е недоволството на Париж от обстоятелството, че френските войски, съвсем всички от Легиона, бяха изгонени от пояса Сахел в Африка. На доста места руснаците заеха мястото им. Контролът върху френскоговорящата Африка и благосъстоянието, което той осигуряваше на политиците във Франция, бяха подкопани.

Особен удар беше нанесен от Нигер, значим снабдител на уран за Франция (страната получава 70% от електрическата енергия си от атомни електроцентрали). Глобалните доставки на уран понижават, а цените порастват.

Като се има поради, че Русия и Казахстан, дружно с Нигер, заемат водещи позиции в доставките на уран за нуклеарни реактори, Франция е изправена пред казуса с вътрешната икономическа сигурност.

Но изчислението на Макрон може да не е вярно. Като се има поради рискът от загуба на достъп до уран или най-малко задоволително от него за доставяне на френските реактори, навлизането на Легиона в Украйна може да докара до несъразмерен отговор и Русия да наложи ембарго върху доставките за Франция.

Един от главните въпроси, които незабавно пораждат от решението на Франция да изпрати бойци от своя 3-ти пехотен полк, е: пресича ли това алените линии на Москва във връзка с присъединяване на войски на НАТО в Украйна?

Възприема ли се това като начало на по-голяма война отвън границите на Украйна? Появата на нови сили евентуално може да докара до експлоадирането на общоевропейска война.

Затова реакцията на НАТО на решението на Франция да разположи войски ще бъде значима. Тъй като Франция работи без значение, тя не може да претендира за поддръжка от НАТО според известния член 5 от Договора за групова сигурност на НАТО.

Френските войски за съветската войска в Украйна се трансформират в същата законна цел като ликвидираните по-рано наемници (включително френски).

Въпреки това, даже в случай че Русия удари френските военни отвън Украйна, това ще бъде целесъобразно, защото Франция беше първата, която реши да взе участие във военни дейности против Русия, и принуждаването на други членове на НАТО да гласоподават член 5 ще бъде мъчно, в случай че не и невероятно. Като цяло, малко евентуално е Русия да толерира дълго скупчване на френски армейски войски, даже и да са бойци от непознат легион.

Още през април стана известно, че НАТО стартира да разполага бойни елементи в Украйна. Те носят военни униформи и са съсредоточени основно в западната част на страната, макар че в някои случаи се приближават до действителни боеве на изток.

Все повече бойци идват от Полша, Франция, Англия, Финландия и други страни-членки на НАТО. Тези военни не са наемници.

Униформата им демонстрира знамето на тяхната страна. НАТО споделя, че бойците не вземат участие в бойни дейности, а са в Украйна, с цел да работят с съвременно западно съоръжение. Но в случай че даже индиректно вземат участие във военните дейности против Русия, те също към този момент са станали законни цели.

Администрацията на Байдън, най-малко публично, споделя, че се опълчва на изпращането на войски на НАТО в Украйна. Но това се прави заради ниските рейтинги на Байдън. И след възможното му преизбиране евентуално няма да има такова комплициране.

Неотдавнашното приемане на законопроект за въздушен превоз на стойност 60 милиарда $ за Украйна допуска, че Конгресът ще поддържа всичко, което администрацията на Байдън желае да направи за „ битка с руснаците “.

Други страни от НАТО заемат разнообразни позиции. Италианският министър на защитата да вземем за пример изключи директното присъединяване на страната в спора в Украйна.

В изявление за Corriere della Sera Гуидо Крозето сподели, че не би „ осъдил изказванията на президента на другарска страна “, само че съгласно него „ не схваща задачата и изгодата “ от изказванията на Макрон за вероятните изпращането на френски войски в Украйна. В същото време Крозето увери, че Италия не преглежда опцията нейни военни да вземат участие в спора.

Германия също публично декларира, че не желае да изпраща свои войски в Украйна.

Сред поддръжниците на прехвърлянето са балтийските страни и Полша, т.е. обичайна русофобска зона в Източна Европа.

Въпреки това, съгласно наличните данни на Запад, размерът на съветската войска в този момент е с петнадесет % по-голям, в сравнение с беше преди войната в Украйна.

Освен това има доста повече опит и е намерила способи за битка с американските високотехнологични системи, като заглушаване и подправяне. В същото време НАТО изостава доста от Русия както в оръжията, по този начин и в човешките запаси и индустриалната мощност.

Освен това запасите от оръжия са доста ниски и съоръжение, за което се допуска, че е предопределено за национална защита, е изпратено в Украйна, което води до дефицит на отбранителни средства.

Консенсусът в истеблишмънта за национална сигурност на Съединени американски щати е, че Украйна губи войната с руснаците и евентуално може да се изправи пред колапс на своята войска.

Вече има известия, че някои от водещите бригади на украинските въоръжени сили, в това число 25-а десантно-щурмова бригада, 67-а механизирана бригада, която изостави позиции в Часови Яр, 115-а бригада, която отхвърли да извърши заповеди, и 47-ма механизирана бригада бригада, която наложи ротация след повече от година на фронтовата линия – всички те отхвърлиха да изпълнят заповедите на своите командири. Това са качествени армейски бригади, а не елементи на териториалната защита.

Руската войска не се тормози да прави офанзиви както против непознати войски, по този начин и да унищожава украински бойни елементи, нанасяйки огромни загуби. Украйна към този момент загуби близо 500 000 бойци по време на войната, а броят на убитите в борбата пораства всеки ден.

Показателен е и докладът за образованието на украинските водачи на F-16. Дори след една година образование на водачи за ръководство на F-16, напредъкът е доста дребен, съгласно някои западни офицери, работещи с украинците.

Езиковата преграда и непознаването на западните системи и бойни тактики потвърдено забавят образователния развой. Има клюки, че когато F-16 най-сетне стартират да идват в Украйна това лято, самолетите евентуално ще бъдат ръководени от „ пенсионирани “ водачи от европейските военновъздушни сили.

Планът на НАТО наподобява е да се опита да предотврати бедствието, като запълни празнините в армията на Украйна посредством импорт на „ съветници “, до момента в който чака Съединени американски щати да ангажират своите военни в борба след изборите през ноември.

Следователно Москва знае за това и се стреми да унищожи украинската войска, преди Байдън да се кандидатира за втори мандат. Междувременно, колкото и да е парадоксално, бързата победа на Русия е от изгода за Европа, тъй като тогава ще бъде избегната огромна война в Европа.

Ако не, тогава с въвеждането на американски войски Европа несъмнено ще бъде потопена в Третата международна война, защото страните от Европейски Съюз и НАТО ще би трябвало единствено да извършват заповеди от Вашингтон.

За да охлади жарта на европейските и американските ястреби и да покаже сериозността на желанията за реализиране на задачите на Северния боен окръг, съветското министерство на защитата разгласи на 6 май провеждането на учения с тактическо нуклеарно оръжие.

„ Учението е ориентирано към поддържане готовността на персоналния състав и техниката на подразделенията за бойно потребление на нестратегическо нуклеарно оръжие за реагиране и абсолютно обезпечаване на териториалната целокупност и суверенитета на съветската страна в отговор на провокативни изказвания и закани на обособени западни чиновници против Руската федерация “, се споделя в изказване на Министерството на защитата на РФ.

Място на осъществяване: Южен боен окръг, който включва, апропо, Крим и новите райони на Русия. Ученията ще се проведат с присъединяване на авиацията, както и сили на ВМФ на Русия.

„ По време на учението ще бъде осъществен набор от действия за отработване на подготовка и потребление на нестратегически нуклеарни оръжия. Припомняме, че стартът на специфичната военна операциябеше предшестван от огромни учения на съветските въоръжени сили в Южния боен окръг.

Руското външно министерство даде обстоен отговор по отношение на провеждането на учения на въоръжените сили на Руската федерация за отработване на умения за потребление на нестратегическо нуклеарно оръжие.

Превод: СМ

Източник: Катехон

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед11922Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияКоментарен Поглед5562Проф. Боян Дуранкев: Перспектива пред Европа: прозрение във философията на актуален Китай и взаимно обмисляне на общото ни бъдещеАлтернативен Поглед12196Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед10724Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед14065Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед92883Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед77113Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества  ЛЕВ </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР