Франция може да наложи нови местни ограничения, за да се

...
Франция може да наложи нови местни ограничения, за да се
Коментари Харесай

Франция обмисля нови ограничения заради коронавируса

Франция може да наложи нови локални ограничавания, с цел да се оправи с влошаващата се обстановка с COVID-19, до момента в който се бори, с цел да избегне нова национална блокировка, съобщи държавен представител, съобщи БГНЕС.

Инфекциите доближиха тревожни равнища в няколко елементи на страната, съобщи представителят Габриел Атал пред кореспонденти след седмично съвещание на кабинета.

Предупреждението идва единствено дни откакто Френската Ривиера беше блокирана за през идващите два уикенда, с цел да се ограничи разпространяването на, който се популяризира по-бързо в туристическата гореща точка, в сравнение с другаде във Франция. Засилен е и граничният надзор.

Атал сподели, че сходни ходове могат да станат нужни другаде заради " влошаващата се обстановка ", която съгласно него " изисква бързи и мощни ограничения ".

В рамките на часове по-късно предизвестие министърът на опазването на здравето Оливие Веран съобщи, че северният крайбрежен град Дюнкерк също ще бъде заключен през уикендите до по-нататъшно уведомление, откакто процентът на заразяване там е надвишил 900 за 100 000 души, близо девет пъти над междинния за страната.

Подобно на Ривиерата, на към 250 000 души в града и покрайнините ще бъде позволено да напущат домовете си единствено по съответни аргументи, сподели Веран, наричайки степента на зараза на Дюнкерк " тревожна ".

Но описът може да се удължи още повече: Около 10 от 102 териториални области на Франция, известни като департаменти, в този момент са в " доста тревожна обстановка ", сподели Атал. " Трябва да продължим всичките си старания, с цел да не се постанова да постановяваме следващото блокиране на национално равнище ", сподели той.

" Очевидно " не беше несъмнено, че такава фрапантна мярка може да бъде избегната, сподели той, предупреждавайки, че държавното управление няма да се поколебае да разпореди сходен ход, в случай че счете за належащо.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР