Франция гласува в неделя за президент, като най-голямата интрига е

...
Франция гласува в неделя за президент, като най-голямата интрига е
Коментари Харесай

Макрон или Льо Пен? Кой ще властва в Елисейския дворец?

Франция гласоподава в неделя за президент, като най-голямата конспирация е сред настоящия държавен глава Еманюел Макрон и крайнодясната лидерка Марин льо Пен.

Последните изследвания демонстрират, че разликата сред Макрон и лидерката на " Национален общ брой " понижава. Изследване на " Ипсос-Сопра Стерия " за " Франс енфо " и " Паризиен ", както и анкета на " ИФОП-Фидусиал " за " Мач " и " Сюд радио ", посочиха, че актуалният президент Еманюел Макрон и Марин Льо Пен ще съберат най-вече гласове на първия тур на президентските избори, където има и други претенденти, които ще завлечен много гласове.

Според двете двете изследвания Макрон ще събере 27% от гласовете, а Льо Пен - сред 20,5% и 23% . От останалите претенденти поддръжката за социалиста Жан-Люк Меланшон е 16,5%, а за антиислямски настроения Ерик Земур и приемащата себе си за сходство на Ангела Меркел Валери Пекрес - сред 8% и 10%. Проучванията плануват и победа за Макрон на втория тур с 53% или 54% от гласовете.

Изборите, най-малко към този момент наподобява, ще бъдат извоювани от Еманюел Макрон. Но след първия си мандат, белязан от огромни обществени безредици, по време на който той предприе стъпки за либерализиране на трудовото законодателство, понижаване на налозите за богатите и бизнеса и се опита да промени конфигурацията на трансатлантическите връзки, възможностите за победа на Макрон са по-малки от триумфа, който удържа над крайнодясната Марин Льо Пен през 2017 година.

Затова сегашният държавен глава се опита да се подсигури с деликатна, само че предстояща маневра . Ако Марин Льо Пен бъде определена за президент на Франция, нейната обществена стратегия ще пропъди интернационалните вложители, разгласи Макрон в изявление за " Льо Паризиен ".

Той споделя, че обществената стратегия на съперничката му е " неистина ", тъй като не е финансово обезпечена. " Когато тя споделя: Аз ще повиша пенсиите, тя лъже, тя няма да го направи ", споделя той. Според него програмата на Льо Пен ще сътвори " всеобща безработица ", тъй като ще отблъсне задграничните вложители, а също така не е бюджетно премислена. Пред вестника Макрон упрекна Льо Пен, че нейните опорни точки не се изменени - " расистка стратегия, която цели да раздели обществото и е доста жестока ".

В друго изказване през днешния ден за радио Ер Те Ел президентът признава, че е почнал предизборната си акция по-късно, в сравнение с му се е желало, само че прибавя, че е обладан от " дух за победа, е не за проваляне ".

Преди няколко седмици анкетите вещаеха несъмнено преизбиране на Макрон. Сега той към момента има най-голям рейтинг, само че разликата по отношение на Марин Льо Пен е в границите на статистическата неточност.

Лидерката на " Национален общ брой " поизлъсква имиджа си . Преди дни тя направи в допълнение изпитание, с цел да изтъкне какъв брой е „ рационална “, да се показа като евентуален водач, а не толкоз като коренен антисистемен съперник.

„ Винаги се пробвам да имам най-разумния вероятен мироглед, подобен, който пази ползите на Франция “, сподели Льо Пен в изявление за радио " Франс ентер ", излагайки възгледите си по тематики, разпростряли се от външната политика до климатичните промени.

Тя насочи вниманието към нещо, което от ден на ден тревожи съветниците на Макрон – неговият късен старт към прекомерно безлична акция, която даже симпатизанти на неговия единствен огромен протест преди първия тур, споделиха, че е бил объркващ. „ Водих акцията съществено, от 6 месеца съм на терен (…) други избраха да не водят акция, в това число президентът на републиката “, сподели Льо Пен.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР