Франсоа Вилероа дьо Гало потвърди прогнозата за икономически растеж на

...
Франсоа Вилероа дьо Гало потвърди прогнозата за икономически растеж на
Коментари Харесай

Голяма банка с ключово изявление! Кого засяга

Франсоа Вилероа дьо Гало удостовери прогнозата за стопански напредък на Франция, съгласно която тази година френската стопанска система ще се разшири с 0,7 на 100. Той е член на Европейската централна банка и шеф на " Банк дьо Франс " (Banque de France). Това съобщи Ройтерс, цитирайки изявление на гуверньорът на Френската централна банка пред радиостанция " Франс инфо ".

Инфлацията ще продължи да понижава и ще се върне към задачата на ЕЦБ от 2 на 100 до 2025 година, сподели още Дьо Гало.
-->
За 2024 година се чака инфлацията да спадне приблизително до 2,5 на 100, добави той.

Дьо Гало отхвърли концепцията за понижаване на налозите, заявявайки, че Франция не разполага със средства за сходен ход.

Миналият месец управителният съвет на ЕЦБ, от който е част и Дьо Гало, увеличи главните си лихви за осми следващ път. Управителят на Френската централна банка сподели още, че връхната точка на лихвените проценти е близо. Веднъж доближат, този най-много би трябвало да се задържи за известно време.

В месечния си отчет, отдаден на бизнес климата и оповестен през вчерашния ден, " Банк дьо Франс " заяви, че втората по величина стопанска система в еврозоната се чака да нарасне с 0,1 на 100 през второто тримесечие на 2023 година в съпоставяне предходното тримесечие, когато набъбна с 0,2 на 100.

Източник: БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР