Франс прес съобщава за първа реакция от Съединените щати на

...
Франс прес съобщава за първа реакция от Съединените щати на
Коментари Харесай

Белият Дом определи Путин и Кремъл като "фабрика за дезинформация"



Франс прес оповестява за първа реакция от Съединените щати на днешната тирада на Владимир Путин във връзка 77-годишнината от успеха във Великата Отечествена война.

Говорителят на Държавния департамент назова " цялостен парадокс " изказванието на Путин, че е нападнал Украйна, с цел да даде предпазен отпор на готвена експанзия против Русия.

" Това е обидно за всички, които починаха до момента в Украйна ", съобщи Прайс.

В същото време прессекретарят на Белия дом Джен Саки назова съветския президент Владимир Путин и Кремъл " фабрика за дезинформация ".

Саки също по този начин характеризира речта на Путин за Деня на успеха като " ревизионистка ", напомняйки, че церемонията за Деня на успеха всъщност е ден, който чества триумфа на съюзническите сили над нацизма и възобновяване на мира в интернационалната общественост.

По-рано през днешния ден Путин упрекна Съединени американски щати в " изкривяване " на историческите обстоятелства по отношение на нацизма, като също по този начин твърдеше, че съветската военна интервенция е била породена от това, че Западът трансформира Украйна в " неприемлива опасност " за сигурността на Русия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР