Фотографии на фосфоресциращи пещерни образувания, заснети в пещерите в България,

...
Фотографии на фосфоресциращи пещерни образувания, заснети в пещерите в България,
Коментари Харесай

Магическа светлина от български пещери показват в галерия ...

Фотографии на фосфоресциращи пещерни формирания, снимани в пещерите в България, ще бъдат изложени от 18 януари до 14 февруари 2022г. в изложба " Георги Машев " в Пазарджик. Това е четиригодишен план на екипа на " Светлина и фетиш ", който е оповестен в National geographic България през месец юли 2021г., оповестяват от Дружеството на пазарджишките художници. Екипът съумява да снима ефирната магическа светлина предавана от пещерните формирания в непрогледния мрак на пещерите. В процеса на работа създават способ на снимане, посредством който в един кадър може да се види фотолуминесценцията на образуванията, дружно с други, които не имат тези качества. С този способ може в един и същи кадър да се видят и двата типа формирания, както и заобикалящата среда на фосфоресциращите калцитни формирания, показвайки хубостта на пещерния свят и скритата “магическа светлина”.



Откриването на изложбата ще бъде на 18 януари 2022 г от 18.00 часа. при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.
Светлина и фетиш е план на фотограф, кинооператор и учител в НАТФИЗ Красимир Андонов, в който се снимат разнообразни фотографски и документални планове. В главния екип вземат участие Алекс Самунджи, фотограф и оператор, и Огнян Стоянов, изкуствовед и спелеолог. Началото е сложено от Красимир Андонов с неговите фотографии на тракийски светилища, които са оповестени в National geographic България през 2013г. в броя от месец юни.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР