Фотографии като тази се оказаха обработени с Photoshop. Фото: ИКИ-РАН

...
Фотографии като тази се оказаха обработени с Photoshop. Фото: ИКИ-РАН
Коментари Харесай

Снимките от Луна-25 се оказаха обработени с Photoshop

Фотографии като тази се оказаха обработени с Photoshop. Фото: ИКИ-РАН

Фотографиите, които получихме в хода на краткоживущата съветска задача “Луна-25 ”, се оказаха обработени с Photoshop.

Новината бе обявена от Иля Харламов, притежател на Телеграм канала “Юра, елементарни ”. Изглежда, че от Институтът по галактически проучвания (ИКИ) към Руската академия на науките (РАН) са не запомнили да отстранен метаданните, в които се съхранява историята за редакциите. Така стана ясно, че руснаците са употребявали Photoshop версии CS6 и CC 2019, а също по този начин избират платформата Apple.

Всеки може да влезе в уеб страницата на ИКИ, да смъкна фотосите и да ревизира горните изказвания.

Защо това е значима вест? “През 2019 година Adobe приключи поддръжката на старите версии на Photoshop, а новите са налични само посредством ежемесечния абонамент в Creative Cloud. От началото на войната Adobe прекрати всичките си услуги на територията на Русия и Беларус, тъй че Роскосмос явно употребяват пиратска версия, свалена от торентите, с цел да покорят космоса. Или не престават да заплащат лицензите си посредством секрети канали в страната, спонсорираща наркомани-нацисти ”, написа каналът Юра, елементарни.

“Най-общо казано импортозаместването на “Луна-25 ” през цялото време не е протекло съгласно проектите. Това е изключително изумително, защото Роскосмос има специфична дъщерна компания, която се занимава единствено с импортозаместване – “РК-Цифра ”.

“Остава единствено да се надяваме, че в границите на плана “Луна-25″ този Фотошоп е бил употребен единствено за нанасянето на инфографики и за промяна на яркостта, а не за това, за което всекидневно се употребява Фотошоп ”, се споделя в канала.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР