ФОТО: Марица и бТВОще най-малко 4 хлапета намерили през годините

...
ФОТО: Марица и бТВОще най-малко 4 хлапета намерили през годините
Коментари Харесай

Удавилото се дете имало болно сърце /ОБЗОР/

ФОТО: Марица и бТВ
Още минимум 4 хлапета намерили през годините гибелта си в канала Спешно обезопасяват напоителното съоръжени е
Тригодишно момче, което падна в напоителен канал край Дълго поле и се удави, е имало болно сърце. В идващите дни му предстояла планова интервенция. Това описаха пред „ Марица ” близки на почерненото семейство. Детето най-вероятно е измръзнало в ледените води на канала, които са го влачили до региона на прилежащо село Граф Игнатиево.

Семейството е от ромски генезис, живее в махалата покрай канала. Инцидентът станал предишния ден, до момента в който околните му очаквали кола за спешна помощ на Спешна помощ, извикана поради болен у дома. Бабата на малчугана излязла да премете двора, през това детето се измъкнало от къщи и излязло на открито. Минути по-късно майката и бащата тръгнали да го търсят, само че поели не към канала, а към махалата, защото предположили, че то е отишло да търси други деца, с цел да си играе с тях. Часове по-късно те траяли да го търсят и подали сигнал на тел. 112.

Момченцето има братче-близнак, фамилията има и трето дете.

В селото допускат няколко аргументи за непредвидената крах на детето. Първата е, че поради болното сърце, на детето може да му е прилошало и по тази причина да е паднало. Освен това съгласно околните му детето имало проблем и очите. Не беше сляпо, виждаше, само че имаше зрителни проблеми, настояват те.

Съжаляваме за тази покруса, сподели кметът Тодор Танански. Той съобщи, че кметството ще помогне за фамилията да посрещне разноските по погребението на момчето.

Каналът не е обезопасен, а локалните хора споделят, че това не е първият подобен случай. Те загатват за 4-5 деца обратно в годините, които са се давили там. „ Четири деца се удавиха тука, този канал желаеме да се затваря, всичките автограф ще хвърляме да се затваря този канал ”, сподели пред камерата на бТВ Мина Асенова. „ Преди 20 години беше заварден, с бодлива тел беше ограден ”, спомня си Митко Танев, който споделя, че телта е била „ взета от децата ”.

Кметът на община Калояново Георги Георгиев съобщи, че ще вземат незабавни ограничения да обезопасят канала,който е благосъстоятелност на Напоителни системи. „ Ще би трябвало най-малко да го оградим. Отгоре не може да се постави нещо като решетки, тъй като е напоителен канал и идва доста вода от язовири и придошли води ”, споделя Георгиев. От кметството пък обявиха,че до този миг няма постъпило искане от хората за обграждане на канала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР