ФОТО: Лупа.бгАрестуваната бивша губернаторка на Перник с 250 квадрата жилище

...
ФОТО: Лупа.бгАрестуваната бивша губернаторка на Перник с 250 квадрата жилище
Коментари Харесай

Проверяват Соколова за апартамент за 1 млн.

ФОТО: Лупа.бг
Арестуваната някогашна губернаторка на Перник с 250 квадрата жилище в тузарски комплекс на Барбукови
Бившата губернаторка на Перник Ирена Соколова живее от 5 години в суперлуксозен апартамент за 1 млн. лева в столичния квартал „ Гоце Делчев ”. Арестуваната тази заран при огромната акция на ДАНС и Специализираната прокуратура за водната рецесия в Перник ексдепутатка от ГЕРБ има близо 250 квадрата жилище в тузарската резиденция „ Анастасия ”. Апартаментът е на 4-ия етаж в помпозната постройка, издигната през 2013 година от бизнесмена Димитър Барбуков в региона „ Мотописта ”, заяви „ Лупа.бг “.



Голямата горделивост на резиденцията са общите пространства. Собствениците на ВИП жилища в нея употребяват 5-звезден сервиз целогодишно. Обслужват ги непрекъснато камериерки, сервитьори и охранители.

Съседи на Ирена Соколова издават, че тя се нанесла със брачна половинка си Евгени в баровското жилище преди към 5 години. Наскоро с апартамент в резиденция „ Анастасия ” се сдобила и огромната щерка на Соколова – Александра, само че било допустимо тя да е чартърен.

Със сигурност жилищата и произхода на парите за тях ще са обект на инспекция от КПКОНПИ. Комисия „ Антимафия “ на Сотир Цацаров взе участие в огромното следствие за водната рецесия в Перник.

Апартаментът на Соколова е с аспект към Витоша и е допустимо най-големият, който се е предложил за продажба.
„ Резиденция „ Анастасия ” има неповторима атмосфера: богато декорирано предверие, тежка ламперия от дърво, плетеница на пода от 8 типа мрамор и оникс, големи кристални полилеи, неповторими акценти и детайли, творби на изкуството.

В един от ъглите има библиотека с богата литература, в другия - инкрустиран със седеф роял на 280 години с клавиши от слонова кост. От всеки ъгъл наднича платно на важен художник.

Заедно с Ирена Соколова през днешния ден бе задържан и досегашния шеф на локалното ВиК Иван Витанов. По думите на основния прокурор Иван Гешев ще бъдат разпитани над 30 души, като се ревизира и ремонтът на язовирната стена на язовир „ Студена ”. Водоемът, от който Перник черпи питейна вода, е съвсем празен, въпреки през 2016 година да бе ремонтиран с 32 милиона лв., отпуснати от Световната банка. Според информация на Lupa.bg, има подозрения, че огромна част от ремонтните действия и укрепването на язовирната стена са били фиктивни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР