фото: Канал 3Хората от Перник и от Бобов дол сляха

...
фото: Канал 3Хората от Перник и от Бобов дол сляха
Коментари Харесай

Перник и Бобов дол на протест с кукери

фото: Канал 3

Хората от Перник и от Бобов дол сляха митингите си под прозорците на властта. Хората от Перник шестваха по жълтите павета поради водната рецесия. Исканията им са  свързани с предприемането на неотложни ограничения и трайно решение на казуса с водата и търсенето на отговорност и правораздаване за всички отговорни лица.



Шествието потегли от площад " Александър Първи " към площад " Независимост ". Облечени в жълти жилетки, протестиращите продължиха към постройката на Министерския съвет. В мирното шествие участваха и кукери. Заради водната рецесия в града беше анулиран обичайният фестивал, който трябваше да се стартира на 24 януари и да приключи на следващия ден - на 26 януари. Водният режим в Перник стартира на 18 ноември предходната година. В комисията по инженерна инфраструктура на Столичния общински съвет в понеделник кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че градът му има вода за 10 дни и осведоми, че загубите на вода в града са 75%.

Бобовдолци пък се бунтуваха против изгарянето на боклуци в локалния Топлоелектрическа централа. Дейността към този момент е прекъсната, само че хората са мощно обезпокоени за здравето си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР